Излизането на САЩ от Парижкото споразумение за климата от днес

...
Излизането на САЩ от Парижкото споразумение за климата от днес
Коментари Харесай

САЩ официално напуснаха Парижкото споразумение за климата

Излизането на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата от през днешния ден към този момент е реалност. Президентът Доналд Тръмп за първи път огласи решението за овакантяване през юни 2017 година, а през ноември 2019 година Вашингтон уведоми публично Организация на обединените нации, че започва процедурата по този въпрос, заяви „ Дойче веле ”.
Като съображение за взетото решение Тръмп уточни „ несправедливите стопански ограничавания, с които то натоварва американските служащи, предприемачи и данъкоплатци ”. Той акцентира, че подхваща тази стъпка в полза на американските компании, които работят в региона на добива на потребни изкопаеми.
 От кои интернационалните съглашения излязоха Съединени американски щати при ръководството на Тръмп? От кои интернационалните съглашения излязоха Съединени американски щати при ръководството на Тръмп?
Днес (4 ноември) приключи процесът по излизането на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата. Президентът Доналд Тръмп разгласи желанието...
Съединените щати станаха първата страна, напуснала съглашението. Държавният департамент предизвести, че Вашингтон не има намерение да се отхвърля от цялостния размер политически благоприятни условия и не изключва да се върне към осъществяване на съглашението, в случай че успее да контракти по-изгодни за себе си условия.
Парижкото съглашение по климата беше признато на 12 декември 2015 година на мястото на Протокола от Киото, чийто период изтича тази година.
Споразумението е подписано от 196 страни, които поемат отговорността „ колкото е допустимо по-скоро да доближат пика на обособяване на парникови газове ”, без значение от степента на икономическото си развиване, и да стартират интензивно тяхното редуциране. Целта е през втората половина на това столетие да се доближи баланс сред размера на отделените газове и всмуканите по естествено път, т.е. от моретата и горите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР