Излизаме заради огромния медиен интерес, но не можем да бъдем

...
Излизаме заради огромния медиен интерес, но не можем да бъдем
Коментари Харесай

Прокуратурата с извънреден коментар за корупционния скандал в Спортното министерство 

Излизаме поради големия медиен интерес, само че не можем да бъдем задоволително обстойни по случая. Това съобщи на брифинг градският прокурор на София Илияна Кирилова по отношение на информацията, че е арестувани упрекнат в корупция чиновник на Министерството на младежта и спорта, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Става въпрос за подаден сигнал в Комисията по корупция за рушвет. Комисията през днешния ден рапортува на Прокуратурата “, добави Илияна Кирилова.

Заместник градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев съобщи, че е образувано досъдебно произвеждане. " Касае се за рушвет в размер на 62 000 лв., който е бил пожелан и получен от чиновник на експертно равнище. В момента сътрудниците правят оглед и изземвания, текат разпити на очевидци. В понеделник ще дадем повече информация. Този рушвет е пожелан вероятно от началник на Спортна федерация за да се допусне милион и двеста хиляди лв. финансиране за образуване на Европейско състезание и да не бъдат спирани по нататъшни финансирания на Европейската федерация. “

По непотвърдена информация още двама души са задържани в Спортното министерство преди минути.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР