Излишно е да се шуми по темата с военната помощ

...
Излишно е да се шуми по темата с военната помощ
Коментари Харесай

Военният министър: Излишно е да се шуми с военната помощ за Украйна

Излишно е да се шуми по тематиката с военната помощ за Украйна . Няма смисъл от толкоз звук в системата, Министерство на защитата си свърши работата в точния момент. Това разгласи служебният боен министър Димитър Стоянов в предаването " 120 минути " по БиТиВи за готовия лист за военна помощ за Украйна.

Стоянов изясни, че има Закон за класифицирана информация, комплициран е за Украйна и той има вяра на военната експертиза. Каквото и да предоставим на Украйна, българската войска не е ощетена, употребен е закостенял метод, увери военният министър.

Той добави, че това, което се изпраща на Украйна е в топ три на нейните цели - зенитно ракетни системи и МиГ-29 няма да се изпращат , а единствено сухопътна военна помощ. " Аз мисля, че сътрудниците от Украйна ще останат удовлетворени ", надява се Димитър Стоянов. Няма постъпила поръчка от Украйна за ремонт на тяхна военна техника, добави той.
 Списъкът с въоръжение за Украйна е подготвен
Списъкът с въоръжение за Украйна е подготвен

Още през февруари военните са имали подготвеност, само че без решение на Народно събрание не може

По отношение на доставката на първите F-16, block 70, Стоянов разяснява, че първите два самолета F-16 по първия контракт ще бъдат подготвени през първото тримесечие на 2025 година, а останалите през третото тримесечие на същата година. По контракт 14 водачи би трябвало да бъдат подготвени, с цел да може да употребяват новите изтребители, единствено че до 2025 година ще бъдат подготвени единствено двама водачи.

Стоянов уточни, че България носи бойно дежурство от 1952 година и депутатите са на път да скъсат с тази история , в случай че не купим, въпреки и втора употреба военен изтребител, до момента в който дойдат F-16. Решението за всичко това е на Народното събрание.

По отношение на  за България, Димитър Стоянов съобщи, че България е изпълнила всички механически условия и не могат да се слагат непрекъснато нови такива. България е изпълнила критериите и ние би трябвало да бъдем част от Шенгенското пространство, безапелационен бе военният министър.

В Нидерландия несъмнено има проблем с опиатите и с други заболели тематики , само че България не повдига тези въпроси. Прави се всичко допустимо да се овладее мигрантския напън на българо-турската граница, който е бил четири път по-голям спрямо предходните години, уточни Димитър Стоянов. По-добро оградно оборудване на границата нямало към момента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР