Излезлите положителни тестове за Covid-19 на малките ученици ще бъдат

...
Излезлите положителни тестове за Covid-19 на малките ученици ще бъдат
Коментари Харесай

Положителните ученически тестове ще се изгарят в Александровска болница

Излезлите позитивни проби за Covid-19 на дребните възпитаници ще бъдат събирани в районните здравни инспекции и оттова ще се извозват за изгаряне в инсинератора в Александровска болница със специфични сертифицирани за возене на рискови боклуци коли на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС).

За негова сметка ще бъдат извозвани за неутрализиране единствено позитивните антигенни проби, правени на учениците от І до ІV клас.

Поради огромния брой учебни заведения и възпитаници в София град, рисковите боклуци ще могат да бъдат събирани и на място от учебните заведения при запълнени най-малко три кутии с позитивни проби, като в този случай ще е належащо Регионалното ръководство на образованието или Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в София да подадат искане за тяхното превозване и неутрализиране. На разположение са три товарни автомобила и един товарен бус, пригодени и сертифицирани по ADR за превоз на рискови боклуци.

Дейностите ще бъдат изпълнени напълно за сметка на ПУДООС заради кампанийния темперамент на подхванатите краткотрайни ограничения за интервала на повишена заболеваемост от ковид и упованията ограниченията да бъдат анулирани след възобновяване на естествен присъствен достъп до образователния развой.

Управата на предприятието също по този начин е одобрила финансиране на капиталови планове за създаване и реорганизация на пречиствателни уреди и водопроводни и канализационни мрежи за 10 селища в страната. Те са за общо 15.5 млн. лева

Проектите са за Белослав, Стрелча, Мъглиж, Белозем, Видин, селата Златар и Троица в община Велики Преслав, както и каспичанските села Кюлевча и Марково и рудоземското Елховец.

С 50 % ще бъдат нараснали пък средствата за Националната акция " Чиста околна среда - 2022 година " до 3.5 млн. лева като общини и кметства ще могат да получават до 15 хиляди лева за плана, а учебни заведения и детски градини – до 7500 лева Досега таванът за финансиране бе надлежно 10 000 и 5000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР