Излезе второто класиране за прием след седми клас. Записването е

...
Излезе второто класиране за прием след седми клас. Записването е
Коментари Харесай

Ясно е второто класиране за прием след седми клас

Излезе второто класиране за банкет след седми клас. Записването е от 19 до 22 юли в това число. Това става с истинските документи в учебните заведения, където учениците са признати. Необходим е и оригинал на здравно удостоверение, в случай че детето ще учи в професионална паралелка. Тези, които не се запишат след второто класиране, могат да вземат участие в третото, само че то е рисково, тъй като е единствено за свободните места, останали след първите две.

Неприетите и незаписаните възпитаници могат да вземат участие в трето класиране, като подадат ново заявление, още веднъж посредством електронната платформа. В него желанията се пренареждат, само че родителите имат право да показват единствено паралелките, за които са оповестени свободни места, а 23 юли ще стане ясно къде и какъв брой ще са те.

Важно е да се знае, че учениците, които са класирани на втория стадий, само че не се запишат, не резервират местата си. Затова решението на родителите да не запишат децата си след второто класиране е доста рисково, счита Ваня Станчева от Регионалното ръководство на образованието в София.

Списъците с признатите на третия стадий ще бъдат оповестени на 29 юли, а записването ще е до 31.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР