Излезе от печат томXXVIIна Известия на Регионален исторически музей –

...
Излезе от печат томXXVIIна Известия на Регионален исторически музей –
Коментари Харесай

Излезе от печат том 27 на Известия на РИМ Русе

Излезе от щемпел томXXVIIна Известия на Регионален исторически музей – Русе. Изданието съдържа отчети, показани на Националната конференция „ Места наизуст и културни наследства “, проведена от Русенския музей през предходната година и отдадена на 120 години от основаването на музей в Мъжката гимназия на Русе, дал началото на днешния Регионален исторически музей.

Книгата съдържа 32 отчета, разпределени в пет тематични групи – градски места и персони, музеи и наследства, женски места наизуст, ежедневие и празници през социализма, интерпретиране на културни наследства.

Научните постановки са дело на експерти от музеи от цялата страна, специалисти от Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българска академия на науките, преподаватели в университети и образователни заведения, докторанти.

Съставител е проф. доктор Николай Ненов, а рецензенти – доцент доктор Валентина Ганева – Райчева от Института по етнология и фолклористика с етнографски музеи и д.н. Росен Малчев от Асоциация за антропология, етнология и фолклористика „ Онгъл “.

ТомXXVIIможе да бъде закупен от музейния магазин на пл. „ Княз АлександърI “ в Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР