Излезе от печат новото преработено издание на книгата Животът и

...
Излезе от печат новото преработено издание на книгата Животът и
Коментари Харесай

Излезе преработеното издание на "Животът и смъртта на Людмила Живкова" от Иво Милев

Излезе от щемпел новото модифицирано издание на книгата " Животът и гибелта на Людмила Живкова " от Иво Милев.

" Минавайки през неизбродимото количество документи и обстоятелства, множеството литературни, се пробвах да основа портрет и облик, стъпващ внимателно върху нестабилните опори на " обективността ". Стремях се измежду многото думи да се чува повече достоверният, пропуснат към този момент, глас на Людмила, да мина през един не прекомерно елементарен живот, в действителност един ручей от няколко години, събрал мътилката на цяла една ера ", показа създателят.

Той изясни, че новото издание е по-компактно от първото, което излезе през 2018 година, като част от наличието е било редуцирано.   knigomania.bg

Биографичната книга " Животът и гибелта на Людмила Живкова " е плод на дългогодишните старания на създателя Иво Милев. След задълбочени изследвания от 2009 година насам, прелистване на над 50 000 страници неизползвани и прашни архиви, се ражда оптимално обстоен биографичен роман за дъщерята на Генералния секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия Тодор Живков наричаната още " бялата птица на българската просвета "

В центъра на този роман е персоналната драма и покруса на една жена, умряла с възприятието, че е предадена, изоставена и излъгана, даже от личния си татко, а гибелта ѝ и до през днешния ден продължава да буди загадки.

" Животът и гибелта на Людмила Живкова " е навременна книга, дистанцирана и ангажирана в идентична мяра.

Иво Милев е събрал детайлите в едно компактно цяло. Оформил е облик, който може да се възприема с студен разсъдък. Документалната сага не е предопределена да пази или отхвърля времето, хората, решенията им. Това е изложение, непряк взор върху всичко допустимо, което ги е оформило.

Интервю на Даниела Големинова с Иво Милев в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР