Излетели в Южна Африка, руските стратегически ракетоносци Ту-160 доведоха до

...
Излетели в Южна Африка, руските стратегически ракетоносци Ту-160 доведоха до
Коментари Харесай

Руските Ту-160 докараха ЮАР до възторг

Излетели в Южна Африка, съветските стратегически ракетоносци Ту-160 доведоха до екстаз локалните поданици. В обществените мрежи се появиха доста фотоси и видеоклипове на кацането на самолета на съветските Въздушно-космически сили в авиобазата “Ватерклоф” покрай Претория.

На фотосите и във видеоклиповете може да се види по какъв начин африканците се радват и театралничат на фона на кацналите самолети, написа "Поглед инфо ".

Според пресслужбата на Министерството на защитата на Руската федерация полетът на разстояние над 11 хиляди километра ще помогне за увеличение на бойната подготовка на летателния състав на двете страни.

Маршрутът на ракетоносците и самолетите на военно-транспортната авиация Ил-62 и Ан-124 “Руслан”, съпътстващи ги, е минал през въздушното пространство над водите на Каспийско и Арабско море, както и на Индийския океан. В последните стадии на маршрута самолетите Ту-160 са ескортирани от изтребители на Военновъздушни сили на Южна Африка.

Ту-160 "Белият лебед " е кадърен да носи до 12 ракети с нуклеарна бойна глава. Обхватът на тези ракети е до 3500 километра. Променливата геометрия на крилата му разрешава да лети с обсег от 13 950 километра и да доближава скорост до 2200 километра в час. Таванът на надморската височина на полета е 21765 метра.

Самолетното въоръжение може да включва ракети Х-55СМ и аеробалистични хиперзвукови ракети Х-15С. В бъдеще самолетът би трябвало да получи ракети X-555 и X-101 с повишен обсег.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР