Излъгахме те, че като дойде на власт народната партия, ще

...
Излъгахме те, че като дойде на власт народната партия, ще
Коментари Харесай

Излъгахме ви и пак ще ви излъжем

Излъгахме те, че като пристигна на власт националната партия, ще си добре, тъй като ти си народът; излъгахме те, че пролетарии от всички страни ще са добре. Пък ти се оказа пò плебей и от прадядовците ти по Турско.

Излъгахме те, че полезностите в живота са яденето и пиенето, а свободата е за предателите; че „ интелигент “ е под-човек, заслужен за пренебрежение, а каскетът е корона.

Излъгахме те и отново ще те излъжем.

Излъгахме те, че бъдещето ще е ярко. Сега, като пристигна то, излъгахме децата ти, че предишното е било по-светло.

Излъгахме те, че парите са недостатък, до момента в който ние ги събирахме, а когато ги събрахме, те излъгахме, че без пари решения не можеш да вземаш.

Излъгахме те, че без помощ от вън не можеш нищо и те оставихме цялостен живот за помощ да чакаш и нищо да не правиш самичък.

Излъгахме те, че преклонена главица сабя не я сече и цялостен живот те гледаме по какъв начин възпитаваш децата си да вървят наведени.

Излъгахме те и отново ще те излъжем.

Излъгахме те, че като си сменим името и боята, ще ти донесем народна власт.

Пратихме ти мутри, взехме ти спестяванията, убихме ти вярата, изгонихме ти децата по чужбина. А след това те излъгахме, че демокрацията ти ги е взела – и децата, и спестяванията.

Излъгахме те, ще си намериш добра работа като учиш и завършиш и те накарахме да ни слугуваш, тъй като не си задоволително добър.

Излъгахме те, че ще имаш правдивост и правораздаване, в случай че вървиш да гласуваш.

Излъгахме те и отново ще те излъжем.

Излъгахме те, че другите смешни абревиатури на партиите ни значат нещо.

Излъгахме те, че е неверно да вярваш на медиите, а след това си купихме медиите и те излъгахме, че е неверно да не им вярваш.

Лъгахме те с псевдо-наука, а през днешния ден те назоваваме простак, че не вярваш на науката. Каквото и да избереш – все си измамен.

Излъгахме те и отново ще те излъжем.

А като си отидеш, ще продължим с децата ти. Ние постоянно сме тук.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР