Изкуственият интелект става все по-обсъждана тема в инвестиционните среди. Споменаването

...
Изкуственият интелект става все по-обсъждана тема в инвестиционните среди. Споменаването
Коментари Харесай

Изкуственият интелект става все по-обсъждана тема

Изкуственият разсъдък става все по-обсъждана тематика в капиталовите среди. Споменаването на изкуствен интелект в тримесечните конферентни диалози за облагите в Съединени американски щати е повишено със 75% до момента тази година, макар че броят на фирмите, които се базират на технологията, съвсем не се е промени, открива разбор на MarketWatch.

Усещате ли, че чувате доста повече за изкуствения разсъдък през 2023 година? Анализът на MarketWatch демонстрира, че евентуално е по този начин, макар че споменаванията на технологията идват от почти същия брой източници.

Броят на споменаванията на AI в конференциите за корпоративни облаги е скочил с повече от 75% до момента тази година в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, съгласно разбор на MarketWatch на данни от транскрипции на AlphaSense/Sentieo за компании на стойност най-малко 5 милиарда $.

Темата за AI се появи в почти в 280 от тези доклада през 2023 година, сравнимо с това, което се наблюдаваше през същия интервал преди година. Но ръководителите стават все по-затаени в полемиките си по тематиката, с 1770 споменавания на AI или изкуствен интелект до момента тази година, по отношение на 1006 предходната година. Тези преброявания включват също препратки от анализатори, които задават въпроси по отношение на AI.

Разглеждайки по-широка група компании, включваща по-малки такива, през февруари 2023 година се следи рекорден брой конференции за облаги, които разискват изкуствения разсъдък, макар че този напредък към момента не се приближава до увеличението на броя на споменаванията. Имаше 488 преписа, в които се загатва AI през февруари, надминавайки 440 от ноември 2021 година с близо 11%.

Дискусията за изкуствен интелект продължава да става все по-глобална, съгласно Ник Мейзинг, шеф по проучванията в AlphaSense/Sentieo. Освен това, той обгръща повече промишлености, защото търговците, фирмите за недвижими парцели и медицинските предприятия намират нови приложения.

Колкото и изкушаващо да е информирането на вложителите за присъединяване в гореща наклонност, фирмите са предизвестени да стъпват деликатно със споменаването на AI. Адвокат на Федералната комерсиална комисия неотдавна предизвести, че фирмите няма да могат да се измъкнат с " неоснователни искания " за артикули с " задействан AI ".

AI манията дойде след общественото стартиране на OpenAI на ChatGPT, генеративен AI чатбот, който сподели на повече хора какво може да се направи с изкуствен интелект. Акции, които могат да претендират за мощен ангажимент към AI, бяха възнаградени на фона на шума: C3.ai нарастна с повече от 150% до момента тази година, а BigBear.ai Inc. добави близо 385% към цената си.

AI също се появява постоянно при конференциите за облаги от технологии от доста по-големи имена до момента тази година. Ръководителите на компанията майка на Гугъл Alphabet Inc., Broadcom и Nvidia бяха измежду най-разговорливите по тематиката.

Темата за изкуствения разсъдък се появи 62 пъти по време на конференцията за облагите на Alphabet при започване на февруари, което е повече от два пъти спрямо година по-рано, защото компанията майка на Гугъл искаше да увери вложителите в своята мощност на ИИ откакто съперника му Microsoft вложени в OpenAI и интегрира услугите му. "

AI е най-дълбоката технология, върху която работим през днешния ден ", сподели основният изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичай при започване на диалога, съгласно дубликат, възложен от AlphaSense/Sentieo. " Нашите надарени откриватели, инфраструктура и технологии ни вършат извънредно добре позиционирани, защото AI доближава инфлексна точка. "

Ръководители и анализатори загатнаха AI 88 пъти в диалога за облагите на Nvidia в края на февруари, по отношение на към момента забележителните 69 пъти в съответния диалог през 2022 година

Главният финансов шеф Колет Крес също назова " инфлексна точка " за AI. " Приложенията Generative-AI ще оказват помощ на съвсем всяка промишленост да прави повече по-бързо ", сподели тя.

Имаше също по този начин огромно развиване в полемиката за AI на последната конференция за приходите на Broadcom, като участниците повдигнаха тематиката 47 пъти, в съпоставяне със единствено седем пъти във всички позвънявания за облагите, които компанията организира през 2022 година, съгласно данни на AlphaSense/Sentieo.

Имаше и доста споменавания от компании отвън софтуерната промишленост, като от Range Resources Corp., компания за природен газ. "
 Попитах ChatGPT няколко въпроса за България – ето какво отговори!
Попитах ChatGPT няколко въпроса за България – ето какво отговори!

Определено информацията на чат-бота за родните компании изостава (във времето)

През предходната година Range тества пилотно потреблението на изкуствен интелект в нашите индустриални интервенции ", сподели основният действен шеф Денис Дегнер. " Работейки взаимно с нашия снабдител на AI технология, беше основан логаритъм за наблюдаване на производството на кладенци и осъществяване на автоматизирани промени в периметрите в границите на нашата логичност на потока, които усъвършенстват производството и понижават времето за престой. "

Това бяха първите споменавания на AI при конференция за резултатите на Range след еднократно споменаване през 2017 година

Изпълнителният шеф на Dine Brands Global се базира на приложение за център за позвънявания с изкуствен интелект още през 2021 година, в това, което тогава беше единственото споменаване на технологията в една от конференциите за приходите на компанията майка на Applebee до този март, когато основният изпълнителен шеф Джон Пейтън разиска случай на приложимост, обвързван с членовете на програмата за преданост. "
 Рекорд: ChatGPT събра 100 000 000 консуматори за два месеца
Рекорд: ChatGPT събра 100 000 000 консуматори за два месеца

Microsoft стартира да интегрира изкуствения разсъдък в Teams

Добавяме изкуствен интелект и планирани разбори, с цел да им помогнем да им препоръчаме каква да бъде идната им покупка ", сподели той.

Майкъл Манелис, основен действен шеф на апартаментния управител Equity Residential, съумя да се промъкне в тангенциална отпратка към AI при разискването на по-бавното възобновяване на пазарите в Сиатъл и Сан Франциско. "

И двата града остават центрове на софтуерната промишленост и споделят предприемаческия дух, който ще продължи да инкубира идната огромна концепция, било то изкуствен интелект или други нововъведения, които откриваме, че трансформират живота ни след десетилетие ", сподели той по време на последния конферентен диалог за облагите.

Equity Residential беше по-разговорлив за AI при предходни конференции, като в предходни години ръководителите загатнаха, че компанията употребява изкуствен интелект в връзките с евентуални клиенти.
 Създателят на Gmail: чатбот като ChatGPT може унищожи бизнеса на Гугъл до две години
Създателят на Gmail: чатбот като ChatGPT може унищожи бизнеса на Гугъл до две години

ChatGPT се трансформира в обичано средство за задаване на въпроси измежду милиони консуматори

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР