Изкуственият интелект ще промени света на шпионажа, но няма да

...
Изкуственият интелект ще промени света на шпионажа, но няма да
Коментари Харесай

Британското разузнаване изключва изкуственият интелект да замени хората шпиони

Изкуственият разсъдък ще промени света на шпионажа, само че няма да анулира потребността от хора шпиони. Това съобщи ръководителят на английската разследваща организация MИ6, представен от „ Асошиейтед прес “.

Ричард Мур, шеф на организацията за външно разузнаване на Англия, ще приказва в Прага по отношение на разрастващите се закани за Запада от страна на Русия и Иран. Той ще уточни, че „ човешкият фактор “ ще остане от решаващо значение във времената на бързо разрастващите се машини.

„ Изкуственият разсъдък ще направи информацията безпределно по-достъпна и някои се питат дали няма да направи непотребни разследващи служби като моята “, отбелязва той в мнение, оповестено авансово от английското държавно управление.

Всъщност евентуално е правилно таман противоположното, счита Мур.

По-рано шефът на английското разузнаване предизвести, че Западът изостава от противниците си в конкуренцията в региона на изкуствения разсъдък. По негови думи „ неповторимите характерности на хората сътрудници на верните места ще са от още по-голямо значение “.

Мур акцентира способността на шпионите да „ въздействат на решения вътре в обещано държавно управление или терористична формация “.

Публичното говорене за шпионаж към момента е оригиналност за английските разследващи служби. Правителството отхвърляше даже да удостовери съществуването на МИ6 до 1992 година, а обществените изявления на неговите водачи са необичайност.

Мур ще изнесе речта си по-късно през днешния ден в чешката столица, където през 1968 година се зароди придвижването за независимост „ Пражка пролет “, смазано след това от руските танкове.

Той ще съобщи пред аудиторията в резиденцията на английския дипломат, че съветският президент Владимир Путин към момента не съумява да реализира своите военни цели. Той също по този начин ще упрекна Русия в „ империализъм “ в Африка и ще упрекне Иран в в допълнение поддържане на спора в Украйна с доставките си на дронове и други оръжия за Москва.

Единствената друга обществена тирада на Мур, откогато оглави разследващата работа МИ6 преди съвсем три години, също засегна силата и опасността, които съставлява изкуственият разсъдък.

През ноември 2021 година той упрекна Запада, че закъснява с осъзнаването на разрушителното влияние на ИИ и изостава от противниците си, които „ наливат пари и упоритост “ в ИИ и други съвременни технологии.

Тогава Мур съобщи, че Китай е „ единственият максимален приоритет “ на организацията и добави, че Англия и нейните съдружници „ би трябвало да се опълчват и да възпират съветската активност, която опонира на учредената на правила интернационална система “.

Три месеца по-късно Русия нахлу в Украйна.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР