Изкуственият интелект несъмнено предлага възможности, но крие и рискове, заяви

...
Изкуственият интелект несъмнено предлага възможности, но крие и рискове, заяви
Коментари Харесай

Габриел в Ню Йорк: Изкуственият интелект несъмнено предлага възможности, но крие и рискове

Изкуственият разсъдък безспорно предлага благоприятни условия, само че крие и опасности, съобщи през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на брифинг за български медии в Ню Йорк.

Тя разиска през вчерашния ден тази тематика на среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, външните министри на Англия Джеймс Клевърли и на Сингапур Вивиан Балакришнан, заместник-министъра на външните работи на Кения Корир Сингоей, държавния секретар за цифровизация на Испания Карме Артигас и зам.-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Улрик Кнудсен.

Габриел напомни казаното през вчерашния ден от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че са изпълнени едвам 15 % от заложените Цели за стабилно развиване до 2030 година и означи, че изкуственият разсъдък би могъл да бъде потребен в някои от тези цели, включително в медицината, земеделието, за енергетиката. „ Несъмнено изкуственият разсъдък е обвързван с благоприятни условия. Той обаче крие доста опасности “, включително за правата на индивида и за неприкосновеността на персоналния живот.

По думите ѝ „ най-важното е, че се откроява ролята на България като районен иновационен хъб “. „ Това е методът – посредством привличане на гении, посредством приложения в изкуствения разсъдък, които обаче носят действителна, добавена стойност и за стопанска система, и за работни места, и за привличане на вложения “, добави Габриел.

Тя посочи, че би трябвало да се подсигурява, че работата с изкуствения разсъдък ще значи цялост на персоналния живот и отбрана на човешките права, а не загуба на работни места. В противоположен случай ще бъде доста мъчно да се построи доверие в изкуствения разсъдък, добави Габриел.

Освен за изкуствения разсъдък, тя взе участие и в полемиката с външните министри на Европейски Съюз, на която са били разисквани две съществени тематики – обстановката в Нигер и поддръжката за Украйна. България е изразила желанието си да бъде участник в три от работните групи по 10-те точки за мир на украинския президент Володимир Зеленски – енергийна сигурност, продоволствена сигурност и околна среда.

Габриел взе участие и в министерска среща в Организация на обединените нации, проведена от Европейски Съюз, Саудитска Арабия и Лигата на арабските страни и в съдействие с Йордания и Египет, на която бе разисквана подготовката на изчерпателен „ Пакет в поддръжка на мира “. Целта е пакетът да бъде задействан сега, в който се реализира мир в района на Близкия изток.

По думите ѝ точно в това се състои другият метод в Близкоизточния кротичък развой – първо двете страни би трябвало да сключат мир, а по-късно ще се осъществят съответни планове, които да подсигуряват, че този мир е резистентен. Освен това е значим и съставът на участниците в този проект. „ Вече не е единствено Европейският съюз, не са единствено Съединените щати или единствено една част от арабските страни, които вземат участие. Много мощен районен метод и в това време световни старания “, сподели Мария Габриел. Тя обаче посочи, че този проект не цели да размени подхванатите до момента политически старания за реализиране на мир сред израелци и палестинци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР