Изкуственият интелект не е заплаха, а може да бъде наш

...
Изкуственият интелект не е заплаха, а може да бъде наш
Коментари Харесай

Български ученик влезе в класацията на Форбс 30 под 30

Изкуственият разсъдък не е опасност, а може да бъде наш другар. Това съобщи в " Още от деня " Георги Пашалиев - възпитаник от Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски ". Той реализира исторически триумфи за България в областта на изкуствения разсъдък и влезе в класацията на списание " Форбс " " 30 под 30 ".

Едва на 18 години, надареният юноша се подреди измежду елита на учените, които работят с Изкуствения разсъдък с разработка в областта на медицината.

" Взимаме пет страни - да вземем за пример пет лечебни заведения, пет учебни заведения, институции или друго.Всяка болница има избран брой пациенти с избрана диагноза и лекуване. На базата на данните, изкуственият разсъдък ще помогне за това диагностиката да бъде по-прецизна ", сподели Георги Пашалиев.

Георги е първият български възпитаник, станал създател в най-реномираната научна конференция за AI в света – NeurIPS. Статията му свързва сферите на машинното образование и теорията на игрите и предлага нов способ за шерване на данни при създаване на по-надежден изкуствен интелект.

Георги стартира работата си по плана като стажант в ETH Zurich, където работи под управлението на д-р Никола Константинов, откривател в INSAIT, проф. Мартин Вечев, основател за основаване на института, и Флориан Дорнер, докторант в „ Макс-Планк “.

За него светът е математика, а обичаната му теорема е Питагоровата.

" Идеята на изкуствения разсъдък в действителност е да ни помогне. Бих желал да пребивавам в свят, в който участва повече изкуственият разсъдък, тъй като той несъмнено ще може да облекчи част от нашето всекидневие със дилемите, с които се занимава ", безапелационен е Георги.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР