Изкуственият интелект изглежда е бъдещето. Но това може би не

...
Изкуственият интелект изглежда е бъдещето. Но това може би не
Коментари Харесай

Британска компания създаде робот, който се смее, намига и дори се ядосва

Изкуственият разсъдък наподобява е бъдещето. Но това може би не е бъдещето, в което множеството хора желаят да живеят. Роботиката и изкуственият разсъдък стартират да се оформят по метод, който никой не е считал за вероятен. Учените основават роботи с хуманоиден тип, които могат да водят пълноценни диалози, да показват страсти, а в този момент и такива, които вършат безапелационни страховити човешки лица. Engineered Robotics в Обединеното кралство е усъвършенствал в допълнение своя хуманоид Амека , с цел да включи някои точни изражения на лицето, които могат да значат напредък на машините. Тези нови лицеви изражения бяха споделени със света в новия видеоклип на компанията.

Хуманоидът Амека е ужасно наподобяващ човек. От Engineered обявиха, че новият им хуманоиден робот има 12 нови задвижващи механизми, което значи, че той в последна сметка може да употребява всички изразни благоприятни условия. Не сме сигурни какъв брой изражения имат хората, само че роботът Амека демонстрира някои впечатляващи и страховити мимики, написа „ Giant Freakin Robot “. Видеото демонстрира по какъв начин хуманоидът минава през положения, в които е шокиран, смее се, намига и даже да се ядосва. Не демонстрират ли множеството научнофантастични истории за изкуствения разсъдък точно, че възходът на машините ще включва роботи, способни да имитират хората по всевъзможен метод? Очевидно на тези учени не е непозната поредицата " Терминатор ".
 

— Lukas Ziegler (@lukas_m_ziegler)

Engineered демонстрираха новия си хуманоиден робот на CES в Лас Вегас, което е едно от най-големите софтуерни изложби в света. Компанията стартира да придобива голяма популярност със своя " най-усъвършенстван робот с форма на човек ". Директорът на интервенциите Морган Роу даже съпоставя основаването на този робот с тези във филми като " Изкуствен разсъдък " и " Аз, роботът ". Това обаче може да провокира неправилна визия. Тези роботи действително се пробваха да убият всички, откакто бяха следени от централен разсъдък. Все отново този хуманоид на Амека е много впечатляващ. Страшен, само че впечатляващ.
Роу също по този начин съобщи, че за Амека се възнамерява да се употребява в обслужващата промишленост и надали ще може да се смесва с хората в продължение на още 10 до 20 години.

Трябва да изчакаме и да забележим до каква степен ще стигне напредъкът на изкуствения разсъдък и роботиката , само че който и да прави тези роботи, би трябвало да не не помни да конфигурира защитен механизъм, ако тези машини станат самоосъзнаващи се.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР