Изкуственият интелект (ИИ) може тотално да убие демокрацията“ ако бъде

...
Изкуственият интелект (ИИ) може тотално да убие демокрацията“ ако бъде
Коментари Харесай

Макрон: Изкуственият интелект може да е заплаха за демокрацията

Изкуственият разсъдък (ИИ) може „ тотално да убие демокрацията “ в случай че бъде оставен без надзор, съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон в изявление пред списание Wired, предава Politico, представени от Фокус. Но това няма да спре френския президент да предизвиква потреблението на цифрови логаритми, които биха създали обществения и частния браншове по-ефективни. Вместо това, технологията би трябвало да бъде обект на диспути и надзор, с цел да бъде обезпечено доверието на обществото, съобщи Макрон.

„ Ролята ми е не да препречвам смяната, а да съумея да преобразовам хората, с цел да могат те да се възползват от опциите на новия свят “, съобщи той.

ИИ може да революционизира основни промишлености, като енергетиката, защитата, превоза, финансите и медицината, уточни Макрон. Но „ хората може и да отхвърлят тези нововъведения, в случай че им нямат доверие “, предизвести френският президент.

Той подсигурява, че всички логаритми за ИИ, които неговото държавно управление основава, ще бъдат открити за диспути, с цел да се понижи опасността за демокрацията. Същото равнище на бистрота ще бъде приложено и за логаритми, създадени от компании, които получават финансови средства от френските управляващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР