Изкуственият интелект е най-унищожителната сила в историята ни. Това каза

...
Изкуственият интелект е най-унищожителната сила в историята ни. Това каза
Коментари Харесай

Илон Мъск: Изкуственият интелект е най-унищожителната сила в историята ни

Изкуственият разсъдък е най-унищожителната мощ в историята ни. Това сподели милиардерът и бизнесмен Илон Мъск по време на изявление, водено от английския министър председател Риши Сунак.

Необичайният диалог на тематика технологии, бъдеще и ИИ беше крайна част от срещата на върха в Блечли парк.

По време на срещата бе одобрен и знаков документ

„ Най-големият ни проблем ще бъде смисълът на живота “

Според Мъск бъдещето, което ни чака с развиването на ИИ, е човечеството да доближи до миг, в който това да имаш специалност да бъде напълно за наслаждение.

„ Ще има миг, в който нито една специалност няма да е нужна. Може да имаш работа за персонално задоволство, само че ИИ ще прави всичко останало “, счита Мъск.

„ Това е и добре, и зле – едно от провокациите пред хората ще бъде по какъв начин да намираме смисъла на живота “, добавя той.

Форумът се организира във Англия и в него вземат участие 28 страни

Мъск от дълго време показва мнението, че ИИ е рисков и съставлява опасност за човечеството. „ Въпреки това, с цел да сме уравновесени, считам, че ИИ ще се употребява за положително в множеството случаи. Но опцията да се употребява за зли цели не е нула “, разяснява той по време на изявлението.

Като отрицателни образци Мъск уточни развиването в дийп фалшив видеото и дезинформацията, която идва от ботове с ИИ. В същото време диалогът навлезе и в надалеч по-фантастичната прогноза за зли хуманоидни роботи.

„ Поне колата не може да ви подгони нагоре по дърво или да ви последва вкъщи… Ако имате хуманоиден робот, той може да ви откри на всички места. Трябва да има някъде централен бутон за прекъсване. Всеки програмен продукт, който може да се усъвършенства онлайн, може да бъде хакнат “, сподели Мъск.

През 2005 година животът ѝ се трансформира вечно - тя претърпява мощен инсулт, който я сковава и лишава умеенето ѝ да приказва... само че към този момент не

Позитивите на ИИ

Разговорът беше изпълнен и с оптимизъм. Риши Сунак и Мъск аспекта на ИИ в образованието. Милиардерът разказа това като „ най-търпеливият и най-образован преподавател “.

Отделно ИИ може да се окаже и добра компания. „ Един от синовете ми има проблеми в развиването и му е мъчно да си откри другари. ИИ другар би бил нещо прелестно за него “, споделя Мъск.

„ Ако разполагаме с изкуствен интелект, който помни всичките си диалози и случки с вас, той ще ви познава доста по-добре, в сравнение с всеки различен. Ще имате другар. Този ИИ ще се учи и пораства паралелно с децата “, споделя милиардерът.

И въпреки всичко предизвести – „ Бързината, с която ИИ се развива, е доста по-голяма в сравнение с която и да е друга технология, която съм виждал. Правителствата нормално не са привикнали с тази скорост “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР