Изкуственият интелект е атрактивна технология, която вече се използва от

...
Изкуственият интелект е атрактивна технология, която вече се използва от
Коментари Харесай

Google създадоха софтуер с изкуствен интелект, който може да говори като човек

Изкуственият разсъдък е атрактивна технология, която към този момент се употребява от много известни приложения като да вземем за пример Фейсбук Messenger и Гугъл Duo.

Огромните старания на водещите компании са сигурна гаранция, че AI софтуера с течение на времето ще става още по-добър. Подходящ образец в това отношение е новата система на Гугъл, която се споделя Tacotron 2. Всъщност под това име се крие неповторим програмен продукт с изкуствен интелект, който може да приказва като действителен човек, съобщи PhoneArena.

Както името подсказва това е второто потомство на тази технология за различаване на глас и се състои от две обособени невронни мрежи. Тяхната роля е в действително време да проучват и трансформират думите в диалект. Системата на Гугъл е толкоз прецизна, че е невероятно да разберете дали гласа е на действителен човек или е генериран от компютър.

На този стадий софтуера може да схваща и комуникира само на британски, само че в идващите месеци ще може да се употребява и на други езици.

Системата демонстрира впечатляваща успеваемост освен в имитирането на действителни гласове, само че и във възпроизвеждането на разнообразни акценти. Усъвършенстваните логаритми с изкуствен интелект също по този начин съумяват да се оправят с разнообразни правописни неточности.

В момента този програмен продукт е основан с изследователска цел и занапред ще се подобрят опциите му. Все отново този план на Гугъл е следващото доказателство за разнообразните приложения на стратегиите с изкуствен интелект в промишлеността./digital.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР