Изкуственият интелект да се изучава в училищe. Това предложи премиерът

...
Изкуственият интелект да се изучава в училищe. Това предложи премиерът
Коментари Харесай

Изкуственият интелект да се изучава в училище, предложи Денков

Изкуственият разсъдък да се учи в училищe. Това предложи министър председателят акад. Николай Денков по време на парламентарен надзор. Премиерът отговори на въпрос на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, касаещ тематиката за изкуствения разсъдък.

Той изясни, че в бъдеще младежите ще работят с изкуствения разсъдък, който пък може да реши казуса с ниската продуктивност. " Образованието би трябвало да включи по най-интегралния вероятен метод методите и проучването на изкуствения разсъдък , с цел да може да приготви децата и младежите - хората, които ще работят в потреблението на тези технологии ", добави Денков.

" България към момента е с една от най-ниските продуктивност на човек, който работи в нашата стопанска система. Ето една опция ние не просто да наваксаме, а да отидем доста по-напред, в случай че ускорено успеем на включим в нашите бизнес процеси и компании съответните благоприятни условия, които дават новите технологии, свързани с изкуствен интелект, а те са доста, не една и две ", добави акад. Денков.

Наскоро първата в света система за контролиране на изкуствения разсъдък . Тя има условия към основателите на ИИ, приложенията, опцията да бъдат правени проби преди стартирането на пазара. Целта е да се минимизират рисковете и в това време тези технология да бъде употребена от бизнеса и хората.
 На 3 март заработва българска чатбот платформа с изкуствен интелект
На 3 март заработва българска чатбот платформа с изкуствен интелект

Не се нае да отговори на въпрос за ротацията на държавното управление през март месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР