Изкуствените аромати са вредни – препоръчително е да използвате естествените

...
Изкуствените аромати са вредни – препоръчително е да използвате естествените
Коментари Харесай

За вредата от изкуствените аромати и подсладители

Изкуствените аромати са нездравословни – целесъобразно е да употребявате естествените им еквиваленти, въпреки и да са малко по-скъпи. Здравето ни би трябвало постоянно да бъде преди всичко.

Имат ли в действителност канцерогенен резултат и какъв брой рискови са в реалност изкуствените подсладители?

Първото и най-важно нещо, което би трябвало да знаем е, че те нямат безусловно никаква хранителна стойност и също – не се усвояват от организма, точно тези им качества ги вършат диетични.

Поради тези аргументи бяха доста желани от дамите, които непрекъснато наблюдават за своите килограми и държат на стройната си фигура, само че след всички тези информации за канцерогенния резултат, хората се стреснаха.

Освен това сладостта в подсладителя провокира мощен вкус и в случай че не съумеете да го контролирате, вашата диета няма да има огромен резултат.

 Аспартам

Аспартамът (или още Е951) е открит през 1965 година и е по-познат на хората като Нутра Суит. Той се употребява в над 6000 продукта. Преди години се говореше, че точно аспартамът е най-опасен от изкуствените подсладители и че той води към ракови формирания. На ден може да се одобряват до 3.5 г.

Според доктор Дейвид Кац има по-сериозен и действителен късмет да се разболеем от рак поради цигари в сравнение с поради аспартам. Този подсладител е нездравословен, той съдържа токсични аминокиселини, само че съгласно доктор Кац единствената причина да е същински рисков е, че е доста по-сладък от захарта – повече от 300 пъти.

Цикламат (по-познат като Е952) е открит през 1937 година, няма никакви калории и е към 50 пъти по-сладък от захарта. Той е публично неразрешен в доста страни, защото не всички негови съставки са подложени на проучвания. Цикламатът може да аргументи проблеми с бъбреците и не се предлага да се надвишава дозата от 0.8 г.

Захаринът (Е 954) е открит през далечната 1879 година. И този подсладител е бил забраняван доста пъти, само че все пак е най-използваният от всички. Недостатък при захарина е първичния му железен усет, само че заради тази причина нормално го комбинират с други подсладители. Канцерогенен ли е захаринът е към момента недоказано. Максимално безвредно количество – не повече от 0.2г.

Продукти, които съдържат консерванти, изкуствени аромати и подсладители и даже обработени мазнини, не трябва да имат място на вашата софра. Дори да не ви навредят незабавно, натрупването в организма ще окаже въздействие на здравето ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР