Изкушаващо е да влезете в топла сауна след тренировка или

...
Изкушаващо е да влезете в топла сауна след тренировка или
Коментари Харесай

Сауната - полезна или вредна? Ето какво е добре да знаете!

Изкушаващо е да влезете в топла сауна след подготовка или просто с цел да релаксирате по време на зимната си почивка. Снежното време прави сауната още по-привлекателна.

Всъщност визитата на сауна е познато в скандинавските страни от дълго време. Там даже е процедура да се посещава още от детска възраст. Но нови изследвания демонстрират, че сауната може да крие някои опасности. 

Вижте какво би трябвало да знаете за сауната - какви са евентуалните изгоди и вреди от нея и по-важното - по кое време не можете да я посещавате.

 
Правете разлика сред сауна и парна баня?
И при, и при парната баня човек се поти. Разликата е, че се употребява друг вид топлота , с цел да се реализира този резултат. Въздухът в сауната е доста изсъхнал, тъй като топлината идва от апарат или от нагряти камъни. Температурата в парната баня е по-ниска, само че пък влажността е 100%.

 
Ползи от сауната
Релаксация

Традиционно сауната е място за релакс. Пулсът се форсира, кръвоносните съдове се уголемяват, а притокът на кръв към кожата се покачва. Реакцията на тялото към топлината може да ви направи по-бдителни и да ви помогне да изпитате наслада. Топлината отпуска мускулите ви, в това число тези на лицето и шията. Идеален свършек след дълъг ден.

 Добави изложение

 

Облекчаване на болката

Тъй като кръвоносните съдове се отпускат и уголемяват в сауна, притокът на кръв се усилва и това може да помогне за понижаване на напрежението в ставите и облекчение на възпалените мускули. Сауната оказва помощ при някои типове хронична болежка, вдървеност и артрит. Но, преди да включите постоянно посещаване на сауна за облекчение на болежка, консултирайте се с лекуващия доктор по какъв начин да методите.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР