Изключването на хлебните продукти от хранителния режим по време на

...
Изключването на хлебните продукти от хранителния режим по време на
Коментари Харесай

Няколко идеи как и с какво да заместим хлебните продукти

Изключването на хлебните артикули от хранителния режим по време на някои диети е значимо и даже наложително условия. Освен че сигурно е потвърдено, че режим без самун води до съкращаване на тежестта, той има и възстановителен резултат при хора с глутенова нетърпимост да вземем за пример.

Но с какво да заместим хлебните артикули? Ето нашите оферти.

Оризово брашно

Това е един от най-достъпните, лесни за намиране и задоволително евтини заместители на пшениченото брашно. Също по този начин може да си го приготвите в домашни условия, в случай че смелите оризови зрънца в кухненския робот. От оризовото брашно може да си приготвите без проблеми вкусни палачинки, хлебчета, пица, здравословни сладкиши или пък да сгъстите ядене. Интересно е, че в комерсиалната мрежа (най-вече в магазините за здравословни храни) могат да се намерят даже кори за баница от оризово брашно.

Овесени ядки

 Овесените ядки заместват брашното

Този хранителен артикул има многопластово приложение. С него се вършат необикновено вкусни овесени сладки, питки, мъфини и какво ли още не, а в случай че нямате време да приготвяте тези вкусотии – просто може да накиснете ядките в топла вода и по-късно да ги хапнете като бърза и потребна закуска. Не е наложително да са подсладени – може да ги осолите и да добавите малко зехтин. Резултатът ще ви изненада.

Царевично брашно

 Царевичното брашно замества хлебните артикули

В българската кухня то постоянно се употребява като добавка към обичайните хлебни артикули и за паниране, само че може да служи и като главен съставен елемент. От него се подготвят невероятни царевични питки, просеник, сладкиши, палачинки. Ароматът на приготвената храна ще ви заплени и даже да не спазвате диета без обичайните тестени произведения, ще продължавате да търсите царевичните изкушения.

Карфиол

 Кускус от карфиол е опция на хлебните храни

Съвсем вярно сте прочели – точно карфиол. На мнозина от вас надали е хрумвало, че той може да размени хляба. Но е реалност. Може да си приготвите доста апетитен, хрупкав блат за пица от карфиол. Ароматен самун с прелестна коричка, сладкиш или кускус – в действителност може да ги извършите от този зарзават, който сме привикнали да виждаме повече като съставен елемент на туршиите. Нужно е обаче да разполагате с кухненски робот или блендер, с цел да смелите карфиола на напълно фини късчета, от които ще приготвите своята рецепта.

Кокосово брашно

Ако сте обожател на сладките тестени произведения, кокосовото брашно може да ви изненада прелестно. С него може да приготвите безчет домашни сладкиши, които освен това ще ухаят необикновено вкусно на кокос.

Брашно от елда

 Няколко хрумвания по какъв начин и с какво да заместим хлебните артикули

Едата е не просто здравословен сурогат на хлебните произведения, само че и извънредно потребна храна. Смляна на брашно, тя разрешава приготвянето на голям брой произведения, които могат да подменят обичайния самун, пити, паста, кексове, сладки, бисквити. Вкусът на елдата обаче е малко характерен и с цел да сте сигурни, че ще ви хареса, започнете с нещо по-мъничко и по-простичко за правене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР