Изключително знаково е посещението на министърът на отбраната на САЩ

...
Изключително знаково е посещението на министърът на отбраната на САЩ
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Форматите, в които се обсъжда военна помощ за Украйна, са съюзните - НАТО и ЕС

Изключително знаково е визитата на министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в България. Това сподели за БНР министърът на защитата Драгомир Заков.

" Не тъй като България е слабото звено в Алианса, тъкмо противоположното - България се стреми да способства с каквото може и това се прави оценка от нашите съдружници. В момента се чакат офертите на съдружниците за попълване на този дефицит, който има в състава ѝ като качества. В околните дни ще уведомим обществено. Ресурсът е дребен и непълен, тъй че ще разчитаме на нашите съдружници. Търсим варианти България да продължи да извършва задачата по еър полисинг. Ние не охраняваме единствено българското небе, ние охраняваме и пространството на НАТО. Ако се постанова, ще го вършим и с наши съдружници “, добави още Драгомир Заков.

До края на март ще излезе отчет за положението на въоръжените сили за 2021 година: " Той ще е обществен. Постарали сме се да представим същинската картина на нещата. Това ще е отчет, какъвто не е юридически предишните години. “

" Важно е да има всеобхватна стратегия за въоръжаване и рационализация. Тъй като това е дълг развой, в този интервал е належащо да работим с нашите съдружници, до момента в който усвоим тези качества. Форматите, в които се разисква военна помощ за Украйна, са съюзните формати - НАТО и Европейски Съюз. Това, което се случва в Украйна, е извънредно неприятно и то в 21 век. Всички старания са ориентирани към дипломатически пробив “, сподели Заков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР