Изключително възмутен съм от случилото се. Недопустимо е подобно зверство

...
Изключително възмутен съм от случилото се. Недопустимо е подобно зверство
Коментари Харесай

Пеевски: Инспекторатът на ВСС да провери магистратите, пуснали изверга от Стара Загора на свобода

Изключително засегнат съм от случилото се. Недопустимо е сходно безчовечие да се случва в цивилизована европейска страна. Категоричен съм, че Инспекторатът към Висш съдебен съвет би трябвало да се самосезира неотложно и да извърши свое лично следствие на магистратите, които са освободили садиста и са му разрешили да се разхожда свободно, след осъщественото от него закононарушение. 

 

Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски относно зверството на Георги Николаев, обезобразил 18-годишното момиче в Стара Загора, което потресе цяла България.

 

" Движение за права и свободи е партия, която е потвърдила по неоспорим метод, че почита разделянето на управляващите. Според мен институциите в лицето на Инспектората към Висшия правосъден съвет неотложно би трябвало да се самосезират и да вземат ограничения. "

 

" На Николаев е била дадена опция да продължава да е рисков за хората и са основани предпоставки да пострадат и други почтени жители. На мнение съм, че би трябвало да се направи задълбочена инспекция по какъв начин една съдийка преценя, че зверството на Николаев съставлява лека телесна щета, в случай, че момичето е обезобразено и е в сериозно положение ", съобщи Пеевски пред БЛИЦ.

 

Пеевски добави, че институциите не би трябвало да бездействат, а да обезпечават правдивост и успокоение на българските жители. Това е тяхното предопределение.

 

" Ако Инспекторатът към Висш съдебен съвет към този момент не се е самосезирал, то ние като партия ще го сезираме публично още в понеделник ", закани се депутатът от Движение за права и свободи.

 

" Първата работа на Народното събрание и на политиците през септември е да се инициира промяната на Висш съдебен съвет, който е с изминал мандат. Движение за права и свободи е виновна партия и съблюдава спазването на законността. "

 

18-годишното момиче остана с 400 шева, строшен нос и обръсната глава, откакто приятелят ѝ Георги Николаев я атакува и обезобрази с макетен нож. По-рано през днешния ден стана ясно, че упрекнатият е арестуван.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР