Изключително важно е новият европейски бюджет да не намали средствата

...
Изключително важно е новият европейски бюджет да не намали средствата
Коментари Харесай

Цветан Цветанов в Брюксел: Процесът по договарянето на европейския бюджет трябва да бъде приключен преди изборите догодина

Изключително значимо е новият европейски бюджет да не понижи средствата за Общата селскостопанска политика и за кохезионната политика и да отдели задоволително пари за политики за младежите. Това сподели в Брюксел ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. В белгийската столица Цветанов и евродепутатът Естер Де Ланге съпредседателстват 27-ата среща на върха на ръководителите на ПГ от ЕНП в националните парламенти. Срещата е отдадена на Многогодишната финансова рамка след 2020 година, сигурността на границите, битката с тероризма и киберсигурността.

По отношение на европейския бюджет Цветан Цветанов акцентира, че процесът по договарянето би трябвало да бъде завършен преди европейските избори следващата година, с цел да не стане жертва на популистки причини по време на акцията.

Във форума вземат участие и заместник-председателят на Европейска инвестиционна банка Александър Щуб, европейският комисар за сигурност Джулиян Кинг, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, който е и заместник-координатор за районното развиване, други евродепутати и депутати от националните парламенти.

Следобедната сесия ще бъде отдадена на сигурността. Участниците в срещата на върха ще обсъдят и европейските избори с шефа на акцията на ЕНП Дара Мърфи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР