Изключително важно е България да се придържа към своята външна

...
Изключително важно е България да се придържа към своята външна
Коментари Харесай

Радев: Важно е България да запази позицията си по темата РС Македония

Изключително значимо е България да се придържа към своята външна политика във връзка с районен съд Македония. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти по време на визитата си в Португалия.

"Трябва да се придържаме към националната рамкова позиция, към декларацията на Народното събрание, към постигнатия консенсус на КСНС. Там нещата са регламентирани доста ясно и аз се надявам, че ние ще запазим тъкмо тази позиция, тъй като тя е единствената гаранция да имаме резистентност и необратимост на процеса по интеграция на РСМ ", сподели още президентът.

"Той разяснява и резултата от визитата си в Португалия и акцентира, че София и Лисабон са “в отлични отношения”. “Това е значима причина за развиване на нашите връзки и връзки във всички останали области на съвместен интерес”, добави президентът.

По думите му България би трябвало да се поучи от опита, който Португалия има при правенето на Плана за възобновяване.

Португалците бяха първите, които изготвиха техния проект. Първи го предадоха в Европейска комисия и бяха едни от първите, които получиха своите средства още предходната година. Сега им следва осъществяването и провеждането на реформите”, разясни Радев и добави, че страната е един от водачите в Европа в зеления преход.

Те залагат доста на зелен водород, тъй като имат огромни съоръжения за възобновими енергоизточници. Но редом с произвеждане на зелен водород вършат изследвания с компании, които да създават мотори за рейсове, камиони и коли, които да работят на водород”, изясни Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР