Изключително сме щастливи, че нашата уникална арт инсталация Обичаме река

...
Изключително сме щастливи, че нашата уникална арт инсталация Обичаме река
Коментари Харесай

Арт инсталацията „Обичаме река Дунав и нейните обитатели“ с престижна награда

Изключително сме щастливи, че нашата неповторима арт апаратура „ Обичаме река Дунав и нейните жители “, сътворена от децата, участващи в креативна занималня към „ Дворецът на децата “ завоюва Първа премия на Национално равнище в влиятелния интернационалния конкурс Danube Art Master 2023 в категория „ Произведения на изкуството “ измежду деца /от 6 до 11 г./. Като народен победител, творбата си извоюва правото да продължи арт надпреварата на интернационално равнище, оповестиха от Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “. Конкурсът е проведен от Глобалното партньорство по водите в Централна и Източна Европа (GWP CEE) и Международната комисия за отбрана на река Дунав (ICPDR).

Творбата е направена главно от великански мидени черупки, открити по брега на русенския пристан, както и от други естествени материали. Ръководители на еко-арт работилничката са: Марияна Георгиева от Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “ и Благовеста Ценова от „ Дворецът на децата “, които одобряват за своя идея да предизвикват децата на творчество с грижа за околната среда.

Общо / на креативния екип и децата, сътворили тази приказност/ бе желанието тяхното произведение да откри своя непрекъснат дом измежду останалите жители на единствения по рода си в България, русенски Еко музей.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР