Изключително популярният видео-хостинг TikTok е застрашен от премахване от App

...
Изключително популярният видео-хостинг TikTok е застрашен от премахване от App
Коментари Харесай

TikTok следва стъпките на Fortnite, рискувайки да бъде изхвърлен от App Store

Изключително известният видео-хостинг TikTok е заплашен от унищожаване от App Store по причина, позната ни от спора сред Apple и Epic Games. В случай, че някой е не запомнил, през 2020 година Fortnite тихомълком добави опцията за заобикаляне на таксите в App Store, което вбеси Apple и докара до премахването на играта от фирмения магазин за приложения. Сега сходен опит за заобикаляне на ябълковите комисионни беше открит и в TikTok, което може да накара Apple да предприеме радикална мярка: милиарди консуматори на Apple устройствата може да изгубят опцията да изтеглят TikTok.

Журналистите от TechCrunch откриха, че TikTok предлага на някои консуматори да спестят до 25% от комисионни при закупуване на виртуални монети за дарения на блогъри. Номерът е, че такава апетитна оферта се демонстрира единствено на тези редки консуматори, които желаят да закупят огромен брой монети в секцията „ персонализирана сума “ и които преди този момент са закупили огромни количества монети.

В някои случаи на богатите донори се демонстрира и екран, който ги приканва да заредят сметката си на tiktok.com/coin, с цел да „ избегнат таксите в приложението “: заплащането се прави там, заобикаляйки разпоредбите на Apple. И макар че официално Apple неотдавна беше принудена да позволи заобикалящите App Store покупки, това облекчение, първо, се отнася единствено за приложенията с достъп до платено цифрово наличие, и второ, работи на правилото и/или: посредством избор на различен път, приложението не може да предлага покупки през App Store. Уловката е, че TikTok нарушава и двете условия, рискувайки да изпадне в недружелюбност от страна на Apple. В момента ябълковият колос към момента не е имал време да реагира на обстановката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР