Изключително горещото време в западните райони на САЩ взе четири

...
Изключително горещото време в западните райони на САЩ взе четири
Коментари Харесай

Екстремните горещини взеха жертви в западните части на САЩ

Изключително горещото време в западните региони на Съединени американски щати взе четири жертви. В щата Ню Мексико бяха открити телата на 57-годишен мъж и 21-годишния му наследник, излезли на планинска разходка в националния парк Карлсбад, заяви ТАСС, като се базира на телевизия Ен Би Си.

В Калифорния от обезводняване са умряли 72-годишен скитник и 87-годишна жена, заяви лекарка от службата за правосъдна медицина в окръг Санта Клара, представена от Ройтерс.

В последните дни националната метеорологична работа на Съединени американски щати регистрира температури, близки до рекордните. В град Сакраменто жегата е достигнала 41,1 градуса по Целзий, в Сан Хосе са регистрирани 39,4 градуса, а в Сан Франциско - 31,1.

В националния парк " Дед вали " ( " Долината на гибелта " ) в Калифорния през вчерашния ден следобяд са били измерени 52,8 градуса, само че към края на седмицата в региона се чака захлаждане.

Националната метеорологична работа и локалните управляващи издадоха предизвестия и рекомендации за горещините, съветвайки жителите да не излизат от домовете си и да пият доста вода, в случай че са на открито. Електрическите компании приканиха потребителите да употребяват колкото е допустимо по-пестеливо ток, с цел да се избегнат сривове.

Екстремната горещина докара до отменянето на над 20 полета на интернационалното летище " Скай харбър " във Финикс и до закъснения на летище " Маккарън " в Лас Вегас.

Според авиоексперти по-горещия и разводнен въздух лишава сила от самолетните мотори. Жегата основава проблеми и на наземния личен състав - настилките на и край пистите може да се нагорещят до 66 градуса, което е рисково за живота, в случай че служащите са изложени на тези условия по-продължително.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР