Изключителната сериозност на темата налага разбирането и приемането на проблема

...
Изключителната сериозност на темата налага разбирането и приемането на проблема
Коментари Харесай

Анкета във връзка с разпространението и употребата на наркотици сред учениците от V до XI клас и техните родители в училищата на област Русе

Изключителната съвестност на тематиката постанова разбирането и приемането на казуса като персонален и полагане на общи старания в битката против разпространяването и използването на опиати измежду подрастващите. Стряскащ е фактът, че от ден на ден пада възрастта на децата, които за първи път пробват опиати. Лесно наличните, като цена и опция за разпространяване, метаамфетамини /кристали/ заплашват здравето и живота на децата в тази възраст, действието им е бързо и доста постоянно - с съдбовни последствия.

В тази връзка, в интервала от 13.10. до 06.11.2023 година, ще се организира анкетно изследване с родители и с възпитаници от V до XI клас за знанията и настройките на младежите, по отношение на следствията от използването на психоактивни субстанции в 48 учебни заведения в област Русе: 20 - съществени учебни заведения, 13 - междинни учебни заведения, 13 - професионални гимназии и 2 - профилирани гимназии.

Въпросите в анкетата са направени от експерти в региона на публичното здраве и допълнени от социолог за по-голяма меродавност на отговорите.

Анкетното изследване ще се организира за втора поредна година. Очаква се отговорите и резултатите да бъдат по-близки до действителната обстановка от дадените през предходната година.

Това ще бъде и самобитен тест за успеваемостта от активността на Инициативата “Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ”. Именно на база резултатите от направената към този момент анкета стана ясно, че са нужни повече внимание и работа с родителите на децата от рисковата група - 5-9 клас.

Преди месец се сътвори националната самодейност “Един грам живот ”, която също организира анкета измежду родителите на учениците в страната. Резултатите от районната анкета ще бъдат включени в систематизираните данни на националната самодейност.

Радостно е, че интерес и предпочитание за взаимна активност бяха проявени от Ротари България, а задачите и работата на Инициативата бяха показани на Ротари Русе - Дунав при започване на годината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР