Изключителна чест получи Българската федерация по Таекуон-до ITF, която беше

...
Изключителна чест получи Българската федерация по Таекуон-до ITF, която беше
Коментари Харесай

Страхотно! България ще бъде домакин на Световното първенство по таекуон-до ITF през 2019

Изключителна чест получи Българската федерация по Таекуон-до ITF, която беше определена да бъде хазаин на Световното състезание за юноши, девойки, мъже и дами през 2019-а година. Шампионатът ще бъде в интервала 24-30 август в пловдивската зала “Колодрума”. Новината беше доказана и от президента на родната ни федерация Марио Богданов.

“Официално към този момент сме домакини на Световното състезание през 2019 година. Получихме поканата още преди две седмици на работната среща с сътрудниците от Световната федерация, която беше в Пхенян. Знаете, че през 2015 година още веднъж в Пловдив бяхме домакини на Световния шампионат и получихме високи оценки като уредник. Сега всички бяха безапелационни, че точно България заслужава още веднъж да одобри най-големия ни състезателен конгрес по Таекуон-до ITF.

Ние постоянно сме работили доста старателно и професионално, когато сме били домакини на интернационално съревнование. Ходим и в чужбина, виждаме там по какъв начин се вършат нещата и гледаме да почистим грешките и всичко при нас да е наред. Адски мъчно се прави всичко, тъй като действително контролираш активността на над 150 индивида, които са част от организацията. Много старания постави и вицепрезидента на федерацията и кмет на регион “Тракия” в Пловдив Костадин Димитров, тъй като през последните дни не спря да работи по тематиката за Световното. От целия свят у нас ще дойдат над 1000 индивида. В това число състезатели, треньори, лекари, масажисти, ръководители на делегациите и така нататък Започваме с план-графика още от тази седмица и първо се захващаме с намирането на легова база в Пловдив за толкоз хора. Но ще се оправим, сигурен съм”, сподели президентът на БФТаекуон-до ITF Марио Богданов.

Късно нощес пък в спортната зала на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” приключи Европейския шампионат по Таекуон-До ITF „ България Оупън 2018”, в който присъединяване взеха 706 състезатели от 14 страни. България стана първенец, откакто нашите таекуондисти в другите възрастови групи и категории завоюваха рекордните 168 медала ( 38 златни, 44 сребърни и 86 бронза). Състезатели от 21 национални клуба участваха на приключилия шампионат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР