Изключеният от парламентарната група на БСП Явор Божанков си татуира

...
Изключеният от парламентарната група на БСП Явор Божанков си татуира
Коментари Харесай

Изключеният от ПГ на БСП Явор Божанков си татуира овца с папийонка

Изключеният от парламентарната група на Българска социалистическа партия Явор Божанков си татуира на ръката овца с папийонка. Това излиза наяве от фотоси, които депутатът разгласява във Фейсбук профила си.



Вчера от парламентарната трибуна Божанков разкритикува позицията на левицата  за възпиране от изпращането на оръжия за Украйна, а по-късно поддържа ратификикацията . От Българска социалистическа партия обясниха, че  действията му са в разрез с решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия и Общото заседание на парламентарната група да се гласоподава „ срещу “.

По време на дебатите в залата Явор Божанков съобщи, че не е склонен с тезата, че даването оръжие на Киев ще ни вкара във войната. " Това е исторически миг освен за България, само че и за Европа. Решението е значимо, алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор ", уточни депутатът.

Божанков бе безапелационен, че е безусловно уверен в своята позиция с ясно схващане какви последици може да има за него . " Убеден съм в едно и желая да го кажа от тази естрада и да остане в стенограмите -  Русия няма да завоюва тази война " , добави той.

От левицата показаха, че съгласно правилника на ПГ всеки депутат е длъжен да извършва решенията на управлението и Общото заседание. " Може да показва противоречие на Общото заседание, само че след взимане на решение, е задължен да го извършва. Парламентарната група може да изключи член на групата при редовно безучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при обилни нарушавания на политиката на Българска социалистическа партия и съдружното съглашение. Решението се приема с болшинство от две трети от членовете на Парламентарната група “, допълниха от " Позитано " 20.

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ призова Явор Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за идващия в листата.

" В някои от групите има депутати с друго мнение, какъвто е случая с Явор Божанков и Асен Василев, който е дал своя вот обратно на Политическа партия. Но значимо е груповото политическо решение. И нашето е: Не на доставянето на оръжия за Украйна ", съобщи по-рано партийният водач Корнелия Нинова.

" Това ни въвлича в спора и е срещу българския народен интерес. Търсене на спокойно решение, усмиряване на света, Европа и България “, добави тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР