Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща,

...
Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща,
Коментари Харесай

Караянчева: Президентът пак сложи разделителни линии

Изказванията на президента постоянно следват една линия. Това са неща, които той приказва в продължение на 2 години и половина. Зарадвах се като го видях в Народното събрание, тъй като помислих, че нещо може да се е трансформирало. Това съобщи пред bTV ръководителят на националното заседание Цвета Караянчева, написа " 24 часа ".

" Той още веднъж постави разграничителни линии. 80% от нещата, които приказва, сме ги чували и преди. Имаше и нещо ново. Липсвал блиц надзор, в противен случай, всяка първа и последна сряда от месеца има. Не му харесвала програмата на държавното управление, само че то е определено с тази стратегия. Надявам се, че в оставащите му 2 години той първо ще я научи, ще види какво тъкмо е направено от държавното управление и ще направи действителна оценка. Защото всички тези клишета могат да се приказват доста, общи приказки колкото желаете. Нещата би трябвало да се посочват с същинските им имена и да има конкретика ", безапелационна е тя.

" Премиерът може да идва всеки петък, когато има парламентарен надзор. Когато въпросите касаят съответна политика, има министри за всеки сектор, които да дават отговор на въпросите. Явно от президентството не са чели правилника на Народното събрание ", счита Караянчева.

" Бюджетен остатък има, тъй като държавното управление работи. Това са неща, които не са преференциални да се споделят. Този остатък отива към всички общини и дава опция да се създадат инфраструктурни план, да се промени градската среда. Правителството отпуска постановления, с цел да се насочат средствата освен към кметове на ГЕРБ, а към всички общини, тъй като българи живеят на всички места ", сподели още тя.

" Ние сме посочили, че можем да носим политическа отговорност. Чувствителни сме към проблемите на хората. Премиерът обикаля в страната, с цел да се запознае с тях. Аз върша същото. Вчера бях на Етъра, през днешния ден съм в Кърджали. Днес тук ще се изиграе най-дългото хоро. Така се усеща пулса на хората - когато сте при тях. Тук се чуват похвали, само че и рецензии. Така се оформя и нашата позиция, от рецензиите ", съобщи председателката на Народното събрание.

" Фандъкова е извънредно готова. Тя има зад тила си 10 години опит и направи значително за София, уповавам се софиянци да го оценят и да й дадат късмет да продължи. Няма неприятно госпожа Манолова да се включи в борбата. Всеки претендент би трябвало да се запознае с проблемите на града. По оценката на жителите ще бъде определен и кмета ", добави тя.

" Нека предизборните пристрастености да останат за дебатите в общините. Нека в Народното събрание бъде градивни ", прикани Караянчева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР