Изказването на съпредседателя на Продължаваме промяната Асен Василев от национален

...
Изказването на съпредседателя на Продължаваме промяната Асен Василев от национален
Коментари Харесай

Взривяването на преговорите от Асен Василев - солова акция. Парламентарната група била изненадана

Изказването на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев от народен ефир през вчерашния ден, че Мария Габриел не може да е министър председател и би трябвало да се премине към втория мандат, е било негово солово осъществяване. Не е било в съгласие с сътрудниците, шокирало е и цялата парламентарна група на " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Това научи Клуб Z от редица депутати от обединяването.

Защо е постъпил по този начин - Василев не е сметнал за нужно да изясни пред групата.

" Продължаваме промяната-Демократична България " гледа към втория мандат. Мария Габриел не може да бъде министър председател, след вчерашните събития. Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. По Конституция вторият мандат ще пристигна при нас. В началото сме на безусловно нови договаряния " - съобщи Василев в бТВ.

Той уточни още, че няма да се извини на претендента за министър председател Габриел, единствено на дамата Мария Габриел и то - в случай че се е почувствала наранена от думите му от по-рано, че тя е " най-новото и най-красивото лице на мафията ".

Така на процедура финансовият министър в оставка взриви породилата се през вчерашния ден опция за продължение на диалозите. Както Клуб Z писа, след насилственото внасяне на директория с министрите при президента във вторник, т.е. Габриел му върна шест дни преди крайния период изпълнен мандат, а принудително - поради включването вътре на 11 министри на ПП-ДБ без единодушие, договарянията изглеждаха провалени. В сряда сутринта обаче водачът на ГЕРБ Бойко Борисов въпреки всичко се намеси.

Поиска опрощение от ПП-ДБ и Василев в частност и изрази подготвеност за продължение на договарянията. Такава подготвеност се чу и от премиера в оставка Николай Денков, и от другия съпредседател на Политическа партия Кирил Петков, и от съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов. Привечерното изявление на Василев обаче я минира, тъй като незабавно след него приказва Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ, като даде поръчка, че той повече не може да е министър на финансите.

Днес пък в ефира на Нова тв Сачева напомни част от записа от съвещанието на Политическа партия от края на май предходната година, публикуван тогава от отцепника от Политическа партия Радостин Василев. По това време ГЕРБ и обединяването преговаряха за държавно управление.

" По мое персонално мнение последният ден, в който тази Мария Габриел желае да е министър председател, ще е и последният ден на това държавно управление. Тя няма да желае да бъде свалена предварително " - споделя Василев в него.

А изводът на депутатката на Борисов бе, че " през цялото време ПП-ДБ работи по това Мария Габриел и ротацията да бъдат саботирани ".

" Те не желаят държавно управление, те не престават да си мислят, че ще стане вторият мандат. Партията е безапелационна, че това няма да се случи " - даде поръчка тази заран Борисов. И даде още един ден на ПП-ДБ (днес) " да мислят ". А Атанас Атанасов още веднъж прикани за връщане на масата на договарянията.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР