Изказваме своето становище относно поредното решение на Конституционния съд на

...
Изказваме своето становище относно поредното решение на Конституционния съд на
Коментари Харесай

ГЕРБ за „Продължаваме промяната”: С игри и закачки са ни управлявали изкючително некомпетентни хора

„ Изказваме своето мнение по отношение на следващото решение на Конституционния съд на България, оповестило като противоконституционно решение на Народното събрание. Това е решението с което Народно събрание се намесва по недодялан метод в работата на изпълнителната власт и по- тъкмо в работата на Министерство на регионалното развитие и  в частност на АПИ за заплащане на сертифицирани и утвърдени действия, които са признати от АПИ и Народно събрание блокира заплащането по тези действия. В решението има и разделяне сред другите компании. Тази груба интервенция в работата на АПИ ще носи своите вреди, тъй като всеки неудовлетворен може де осъди страната. ” Това съобщи някогашният районен министър Петя Аврамова по време на брифинг в Народното събрание.

Припомняме, че през вчерашния ден Конституционен съд разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание, с което през април бе взето решение да се платят единствено 50 на 100 от дължимите суми към пътните компании за осъществени в период и качествено поправки по законни контракти. 

Бившият зам.-регионален министър Николай Нанков бе безапелационен, че ГЕРБ неведнъж са  предупреждавали сътрудниците си от ръководещата коалиция, че решението им е противоконституционно.

„ Как по този начин през парламентарна комисия ще се правят заплащания към АПИ? Те предлагаха също да си правят заплащания за действия, които не се осъществявани. Политическа партия би трябвало да се засрами и да поеме своята отровност все още морална и политическа, само че на път да стане материална. Когато стане въпрос по тематиките правда, правова страна би трябвало най-малкото да си посипват главата с пепел ”, съобщи Нанков.

По думите на националният представител Александър Ненков с игри и закачки са ни управлявали хора, които са извънредно некомпетентни.

„ Най-тъжното е, че повече от година и половина тези хора направиха по този начин, че пътищата са безусловно неподдържани.  Нищо не е мръднало от кабинета на Бойко Борисов. Попитайте Настимир Ананиев кой му даде листата от компании и  на каква база е написан той, защото  посредством този лист е платено на едно компании на 100 %, а на други на 50 % ”, съобщи още Ненков.  

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР