Изискванията за концесията на Летище София са толкова високи, че

...
Изискванията за концесията на Летище София са толкова високи, че
Коментари Харесай

Николай Василев: Изискванията за концесията на Летище София са толкова големи, че само сериозен оператор ще спечели

Изискванията за концесията на Летище София са толкоз високи, че единствено огромен и сериозен оператор на летища ще може да я завоюва. Но са постижими и рационални. Това уточни Николай Василев, някогашен транспортен министър, взел участие в концесиите на летищата във Варна и Бургас.
Парламентът поддържа отдаването на концесия на Летище София Българска социалистическа партия отхвърля естествена европейска процедура за ръководство на летищна инфраструктура, сподели Ивайло Московски
Според него летището в столицата има отчайваща потребност от рационализация и страната е неприятен собственик.

„ Едно от условията са най-малко 600 млн. евро вложения от бъдещия концесионер. За съпоставяне втори терминал струваше малко над 100 млн. евро. Бюджетът на страната ще получи над половин милиард доход, ще има концесионни такси. Но най-важното е, че ще има по-добре управление”, уточни той.
Елена Йончева: Фактът, че не се дава информация за концесията на Летище София демонстрира, че нещо се крие Летището е част от обектите, които са от голяма важност за националната сигурност на България, сподели тя
Попитан дали част от парите от концесията ще отидат за избавяне на БДЖ, Василев уточни, че и по този начин да стане това няма отношение към това дали би трябвало летището да се концесионира. „ Въпросът е дали би трябвало да поддържаме БДЖ когато страната има пари.”

Василев разяснява, че сигурно летището ще има потребност от нова писта и концесионерът единствено ще я построи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР