Изискванията за дистанция, дезинфекция и проветряване са нормални дейности във

...
Изискванията за дистанция, дезинфекция и проветряване са нормални дейности във
Коментари Харесай

Меджидиев: Изискванията за дистанция и дезинфекция са нормални дейности във всяко училище

Изискванията за отдалеченост, стерилизация и проветряване са естествени действия във всяко едно учебно заведение. Така служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев разяснява наложените с негова заповед противоепидемични ограничения в учебните заведения и детските градини. А останалите, като започването на часовете по друго време, той дефинира като целесъобразни. Припомняме, че при започване на пандемията от Ковид 19 Меджидиев стана прочут като ревнив покровител на допустимо най-тежките ограничения за битка с инфекцията. Докторът, който беше ръководител на Софийската лекарска гилдия, изиска от името и на организацията цялостно затваряне на столицата и въвеждане на вечерен час.

Междувременно в столичното 55-о СУ „ Петко Каравелов “ в наличието на министрите на опазването на здравето и образованието – Асен Меджидиев и Сашо Пенов бяха демонстрирани опциите на така наречен телемедицината. Това е специфична видеоапаратура, посредством която при положение на здравословен проблем с някое дете, педогозите се свързват с обещано здравно заведение и Спешна помощ, от където дават насоки за деяние. Проектът се вкарва пилотно в 4 столични учебни заведения, като концепцията е със средства по Плана за възобновяване и резистентност да бъде прибавен и в останалите.

Противоепидемичните ограничения в учебните заведения и в детските градини, изброени върху 5 страници в заповедта на здравния министър Асен Меджидиев, които влизат в действие от 15 септември, съгласно него не са ограничавания.

Позицията на Меджидиев беше подкрепена и от министъра на образованието Сашо Пенов по време на взаимен брифинг.

Във всички учебни заведения у нас обстановката е друга и не може да се приказва авансово за използване на една конкеретна мярка. Така просветният министър разяснява настоящата тематика с отоплението, което може да е проблем в някои от учебните заведения.

Във връзка със сривовете на електронна система на МОН, в която би трябвало да се попълнят огромен размер данни преди началото на образователната година, той разясни, че повода е претоварването й сега и добави, че няма да е съдбовно, в случай че тези данни бъдат въведени с няколко дни забавяне.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР