Изискването за средна скорост няма да влезе скоро. Според изискването,

...
Изискването за средна скорост няма да влезе скоро. Според изискването,
Коментари Харесай

Бивш шеф на КАТ: Имаме нужда от ново разбиране за пътната безопасност! Късно е за средна скорост

Изискването за междинна скорост няма да влезе скоро. Според условието, един водач може да бъде санкциониран за нарушаване на междинната скорост, както и за моментната скорост. „ Проблемът с нашата пътна сигурност е в неналичието на отговорност. Никой не излиза и не споделя, че носи отговорност с поверената му институция. Нямаме организация на придвижването, която слага пътните знаци и маркировка. Имаме потребност от ново схващане за пътната сигурност ”. Това съобщи някогашния шеф на КАТ Богдан Милчев, който в този момент управлява Института по пътна сигурност, в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.
За нововъведението някои от камерите да засичат междинна скорост, а други – моментна скорост, Милчев изясни, че всички старания са ориентирани към смяна на водача посредством надзор и санкции. „ Поставянето на камери даде резултат през 2012-2013 година, когато установявахме към 300 000 извършители с превишена скорост годишно. Сега нарушителите са над 1 млн. годишно. През ноември т.г. Министерство на вътрешните работи регистрира с 33% по-малко от жертвите в сравнение с през ноември м.г. и внезапно статистиката стартира да става като предходната година с десетина души починали повече. Разбирането на пътната сигурност би трябвало да се смени ”, сподели Милчев.
Според него индивидът ще се промени не посредством надзор и санкции, а посредством смяна на средата – камерите да са ситуирани тук-там, където има нараснала заплаха от произшествия. По думите му Министерство на вътрешните работи няма административен потенциал да обработва повече фишове. „ Вече е късно за междинната скорост, имаме потребност от други дейности ”, добави Милчев.
Около 50% от тези електронни фишове в никакъв случай не се заплащат, което разрушава общата дисциплинираност, съобщи той. „ Плащат единствено съзнателните или тези, които са на напън ”, сподели Милчев. По отношение на информацията, че в този момент на границата събират пари от санкции освен от водачите, само че и от пасажерите, някогашният началник на КАТ изясни: „ страната събира пари ”.
Относно снежния капан, в който се оказа страната ни при първия дъжд тази зима Милчев направи паралел с политическата обстановка. „ Почистването и изобщо реакцията тази година не беше на равнище. Оправдаваме се единствено със снега, само че политическата рецесия, в която сме от 3 години, оказва помощ да има саботиране, неумелост и хората сме пострадали ”, добави Богдан Милчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР