Изгубихме достатъчно дълго време в излишни спорове според мен. Няма

...
Изгубихме достатъчно дълго време в излишни спорове според мен. Няма
Коментари Харесай

Деси Атанасова съзря подъл план на Петков и Василев: Бавиха процедурно избора! Изгубихме време

„ Изгубихме задоволително дълго време в непотребни разногласия съгласно мен. Няма повече време. По най-бързия метод би трябвало да стартираме своята работа. Има над 25 импортирани законопроекти. Преди това би трябвало да бъдат излъчени комисии. “

Това съобщи в коридорите на Народното събрание след избора на ръководител и зам.-председатели на Народно събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Надявам се, че ще й дадем къс период, тъй като напълно скоро бяхме в тази постройка и нищо не се е трансформирало толкоз фрапантно “, сподели тя.

„ Следва духът на консенсуса да продължи и да има съразмерно систематизиране на комисиите на всички парламентарни групи, тъй че да получат председателско място. Това ще предложим на сътрудниците. Ако те считат да слагат някакви линии на разделяне сред Народното събрание и разговора на политическите партии, това си е тяхно решение. Ние желаеме да заявим различен вид работа в законодателния орган “, сподели Атанасова.

По думите й никога не се оформят ръководещи обединения.

„ Изборът на ръководител стана след доста взаимни отстъпки и компромиси, спирания, събирания, гласувания и прегласувания. Този компромис се наложи, тъй като си даваме сметка, че би трябвало да има една единствена коалиция и това е обединението на разсъдъка. Благодаря на останалите парламентарни групи, които се отнесоха отговорно към работата ни за избор на ръководител “, сподели тя.

Атанасова благодари и на господин Рашидов, „ който първоначално ще изпитва известни компликации “.

„ Всички зам.-председатели ще му оказват помощ, с цел да вземаме решения в един рационален и диалогичен звук “, добави тя.

По думите й всяка комплицирана обстановка дава и разнообразни благоприятни условия.

„ Взаимно по този начин ще можем да се направляваме и по този начин никой няма да съумява да внася лобистки ремонти или правно неиздържани текстове. Може би ще имаме съвместен надзор в 48-то Народно събрание сред парламентарните групи. Това е и гласуваното от жителите доверие – никой да не може да ръководи самичък, даже и да би трябвало да се намират сложни болшинства “, сподели Атанасова.

Според нея това може да е ключът за едно положително законодателство. „ Сега може да е пристигнал моментът да сме по-прецизни при всяко предложение и да търсим консенсус “, сподели тя.

Атанасова призна, че се е уморила да търси пояснение на държанието на Политическа партия:

„ Говорихме неведнъж с тях. Според мен те желаеха да бавят процедурно избора “, посочи водачът на Политическа партия ГЕРБ-СДС.

Тя натърти, че това гласоподаване е било единственият рационален и вероятен излаз. „ То беше единствената опция Народното събрание да се посвети на законодателната си активност “, сподели тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР