Изгубено 140-килограмово бебе морж се гушка денонощно в рядък опит за спасяване

...
Бебе морж беше намерено изгубено и само по северния склон
Коментари Харесай

Бебе морж беше намерено изгубено и само по северния склон на Аляска с малка надежда за оцеляване. Сега, в един рядък и „изключителен“ опит за спасяване, той се отглежда и кърми – с гушкане 24/7.

Тихоокеанското теле от морж, за което се смята, че е на около един месец, пристигна в Центъра за морски живот в Аляска на 1 август, след като беше открито от работници на северния склон на щата. Той беше само на 4 мили навътре от морето Бофорт, което според центъра е „много необичайно място“ за неговия вид. Тихоокеанските моржове обикновено живеят в океана или близо до западното крайбрежие, каза групата, и не е известно как младото животно е стигнало до мястото, където е намерено.

Но докато въпросите изобилстват, едно нещо беше ясно – той се нуждаеше от помощ незабавно.

Комисия по морските бозайници, моржовете са склонни да мигрират в морето на Бофорт – където е открито това теле – през години с малко количество морски лед, на който животните разчитат, за да могат да си починат. Без необуздания морски лед е известно, че някои възрастни женски и млади моржове също разчитат на крайбрежни убежища през летния сезон на хранене, когато хиляди животни трябва да плуват до сушата и се събират в голяма група. Известно е обаче, че измъкванията са невероятно опасни – особено за телета.

„С намаляването на леда пътуванията до брега могат да бъдат повече от 100 мили“, казва Световният фонд за дивата природа. „Често младите телета не издържат пълното пътуване. Ако успеят да стигнат до сушата, моржовете вече са уморени от пътуването си и на тези места близките източници на храна могат бързо да бъдат изчерпани. Освен това, тъй като моржовете лесно се плашат - от хора, превозни средства, полярни мечки или дори малки животни - те могат да се стъпчат един друг в блъсканица към морето. Трагично е, че много моржове, особено млади телета, умират в тази блъсканица."

Тъй като глобалните температури продължават да се затоплят и морският лед се топи, комисията казва, че е вероятно видовете също да намалеят, „въпреки че мащабът на прогнозирания спад е неизвестен“.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР