Изграждането на пътна автомобилна рампа към автомагистрала Хемус налага отчуждаване

...
Изграждането на пътна автомобилна рампа към автомагистрала Хемус налага отчуждаване
Коментари Харесай

Отчуждават два имота за изграждане на рампа от бул.”Сливница” към магистрала „Хемус”

Изграждането на пътна автомобилна рампа към автомагистрала „ Хемус ” постанова отчуждаване на два недвижимИ парцела, които попадат на мястото за плануваното оборудване. За задачата Общината е подготвена да заплати на притежателя над 900 000 лв.. Това излиза наяве от издадената от кмета на Варна Иван Портних заповед за отчуждаване на парцелите.

И двата имота се намират в местността Узун давлам, като са благосъстоятелност на „ Бляк сенд инвестмент " АД с адрес на ръководство в Бургас. Площта на единия парцел е 3523 кв. м., оценен на 654 375 лв.. Другият парцел е с повърхност 1339 кв. м. с цена 248 711 лв..

Стойността на компенсациите е в сходство с оценка, направена от оценител на парцели, отговарящ на условията на Закона за самостоятелните оценители, се отбелязва в кметската заповед с дата 5 март.

С рампата се задоволява неотложна общинска потребност, която не може да бъде задоволена по различен метод, се отбелязва в документа.

Рампата би трябвало да обезпечи връзка сред бул. ”Сливница ” и автомагистрала „ Хемус ” в посока изхода на града, каквато сега обезпечава единствено бул. ”Владислав Варненчик ”.

Наскоро завърши построяването на продължението на бул. " Сливница ". Чисто новият път сред бул. " Янош Хуняди " и бул. " Атанас Москов " приключва с ново кръстовище с кръгово придвижване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР