„Изграждането на обходния път на гр.Поморие може да започне през

...
„Изграждането на обходния път на гр.Поморие може да започне през
Коментари Харесай

Изграждането на обходния път на Поморие може да започне през май тази година

„ Изграждането на обходния път на гр.Поморие може да стартира през месец май тази година. Срокът за строителството е 12 месеца. “ Това заяви в Парламента през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
Тя изясни, че осъществяването на пътя е планувано в програмата „ Ново строителство “ на Агенция „ Пътна инфраструктура “, като общата стойност на плана е съвсем 21 млн. лева.
За обекта има към този момент подписан контракт с определен реализатор след извършена социална поръчка, като за пускане на строително-монтажните работи е належащо да приключат отчуждителните процедури, стана ясно от думите на министъра. Очаква се решението на съда по тъжба против изплатените отчуждения на притежател на три парцела в обсега на пътя. След това ще се действа издаването на позволение за градеж и ще стартира същинската работа.
Министърът на районното развиване и благоустройството осведоми още, че към този момент има издадено позволение за градеж от община Троян за построяването на нов мост над р. Бели Осъм в града. Предстои подписването на протокола за предаване на участниците в капиталовия развой на техническия план и разрешението за градеж, след което ще започват строителните работи.
Съгласно плана се планува създаване на пътна връзка сред път II-35 и път III-357 с дължина 154 м (от км 0+000 до км 0+154.28) и на ново мостово оборудване над р. Бели Осъм с дължина 43,2 м. Габаритът на новоизграденото оборудване ще бъде 16,5 м, с две ленти за придвижване по 3,5 м в посока Беклемето, една лента за придвижване по 3,5 м в посока Ловеч и два тротоара по 3 м. Към плана на моста се включва и реорганизация на част от прилежащата пътна инфраструктура. Средствата за реализацията на обекта - 2 320 553 лева с Данък добавена стойност, са обезпечени от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Срокът за осъществяване на строителството е 12 месеца.
Работи се и по осъществяването на плана за обходен път на град Казанлък след тунела под Шипка, изясни по време на петъчния парламентарен надзор Петя Аврамова. Пътят обезпечава връзка на републикански път I-5 по направлението Дунав мост – Русе – Вeлико Търново – Габрово – Шипка – Стара Загора – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “ с републикански път I-6 – в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “. Министърът заяви още, че все още се организира процедура по одобрение на Подробен устройствен план – Парцеларен проект, след което ще бъдат осъществени отчуждителните процедури. Предвижда се техническият план и строително-монтажните работи за обекта да бъдат предоставени на инженеринг. Проведена е процедура по оценка на въздействието върху околната среда, има приключен абстрактен план.
„ Близо 260 хиляди лева са обезпечени от бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2018 година за финансиране на рехабилитацията на довеждащ тръбопровод от помпена станция „ Малина “ до водоем в гр. Генерал Тошево и прилежащите уреди към него “, заяви районният министър. По този метод ще се обезпечи различно зареждане с вода от помпената станция за селата Писарово и Люляково, в община Генерал Тошево, от което ще се възползват както над 800-те души, живеещи в двете обитаеми места, по този начин и хората притежаващи недвижими парцели и осъществяващи земеделска и стопанска активност на тази територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР