Изграждането на новото парково пространство с атракции в Пловдив напредва,

...
Изграждането на новото парково пространство с атракции в Пловдив напредва,
Коментари Харесай

Направата на най-новия пловдивски парк напредва, до месеци ще е напълно готов

Изграждането на новото парково пространство с атракции в Пловдив напредва, като строителите работят даже през почивните дни. От компания „ Драгиев и Ко “ изпреварват графика за изработката на Гарнизонна фурна, като така наречен първи  стадий – върху остарялото отделение е съвсем приключен.
Прочетете още
Там е завършено площадното пространство, поставено е осветлението и основата за двете големи детски площадки, които към този момент са поръчани. Те ще са ситуирани на близо 600 кв.м, като ще бъдат разграничени на две възрастови групи.

От компанията са поставили и основата за оградата, която ще бъде ажурна с пълзяща растителност. Тази година в бюджета са заделени 1,15 млн. лв. за парка. Поради това целият план ще бъде изпълнен дружно. Първоначалната концепция бе първо да се оформи мястото към бившето отделение, а по-късно да се работи върху другата част към запад.

Кметът на регион „ Западен “ Димитър Колев изясни, че с обезпеченото финансиране целият парк ще бъде изработен едновременно, като се чака до няколко месеца той да е приключен.   Цялата обновената зона ще бъде над 8 дка.

Проектът включва още фитнес навън, както и три маси за тенис. Ще има и площадно пространство с места за отдих и пейки.

В прилежащата зона ще нови алеи, пейки и места за отдих. Предвижда се да се сложат и маси за шах. Целият парк ще бъде с ограда поради околните булеварди.

Ще бъде осъвременена и напоителната система, която е в близкия парк.  Като там ще се залеси с локални дървесни типове, които са подобаващи за зоната – 44 широколистни дървета, 8 иглолистни, както и 2440 шубраци.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР