Изграждането на две нови специализирани входящи трасета за хладилни камиони

...
Изграждането на две нови специализирани входящи трасета за хладилни камиони
Коментари Харесай

Изграждат две нови трасета за хладилни камиони на „Капитан Андреево“

Изграждането на две нови профилирани входящи трасета за хладилни камиони и артикули, подлежащи на формален надзор от Българска организация по сигурност на храните, стартира през днешния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестяват от Агенция „ Митници “. Стойността на плана е 5 752 100 лв. без Данък добавена стойност и работата започва след извършена социална поръчка. В края на предишния месец Министерство на регионалното развитие утвърди плана за реконструкцията и издаде позволение за градеж.

Новите трасета с потенциал 600 камиона на денонощие би трябвало да бъдат подготвени за период от 118 календарни дни. Те ще бъдат оборудвани с автоматизирани везни, както и с обособена площадка за рентгенови инспекции, което ще форсира митническия и граничен надзор.

Увеличаването на броя входящи трасета за товарни коли от 10 на 12, както и реорганизацията на трафика, ще усилят пропускателната дарба на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и надлежно ще понижат времето за изчакване на вход в страната, разяснява началникът на пункта Георги Господинов.

Той увери, че строителните работи няма да се отразят на обработката на входящите транспортни средства. Временна организация на придвижването ще се постанова в някои елементи от граничния пункт, само че няма да попречва придвижването, посочи той. И заяви, че тази година ще има рекорден брой обработени товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ – над 1 млн.

Изграждането на двете нови трасета е в сходство и с поетите от страна ни задължения за ускорение на граничния преход сред Турция и България, напомнят от организацията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР