„Изготвям списък от лица, които всички ние, като българи, отдавна

...
„Изготвям списък от лица, които всички ние, като българи, отдавна
Коментари Харесай

Кирил Петков: Подготвям списъка за Прокуратурата заедно с медийни публикации

„ Изготвям лист от лица, които всички ние, като българи, от дълго време приказваме, че са евентуален риск да бъдат основните аргументи за това, че сме с голямо равнище на корупция. Този лист ще бъде импортиран от мен”. Това съобщи министър председателят Кирил Петков от Сърбия, където е на публично посещаване.

„ Списъкът с всичките тези хора и публикациите, които поддържат тази информация, ще бъде внесен”, сподели Петков.

„ Трябва да приказваме за какво и по какъв начин до този миг цялата тази информация не е разследвана. Има явен факт, че има фотография с кюлчета и пачки, че Борисов отговори, че има Мата Хари и знае коя е. Прокуратурата не попита коя е тя и тя ли е занесла кюлчетата и пачките, или са били. Събираме през днешния ден информацията, прокуратурата оттук насетне има два избора – да се изяснява за какво не е направила нищо, или да се задейства”, сподели Петков.

Същевременно той съобщи, че е благополучен от решението на Конституционен съд за това дали министърът на правораздаването има право да желае оставката на основния прокурор.

„ Важно е да се знае, че има процедура, с която министърът на правораздаването може да внесе искане към Висш съдебен съвет. Сигурен съм, че министърът на правораздаването ще внесе обстоятелства, доказващи, че има непозволени дейности. Въпросът е дали Висш съдебен съвет ще поеме отговорността, която му е дадена по Конституция и да си свърши работата. Надявам се, че това ще се случи”, сподели Петков.

По тематиката за „ златните паспорти” Петков счита, че Движение за права и свободи си вършат „ реклама” и политически пиар.

„ Ние бяхме първите, които вкарахме проектозакон за премахването им. Още като стопански министър видях схемата и разпоредих на зам.-министъра Калина Константинова да следи тематиката. Движение за права и свободи се пробва да яхне вълната”, сподели Петков.

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР