Изготвени са две приложения за военно имущество, които обаче са

...
Изготвени са две приложения за военно имущество, които обаче са
Коментари Харесай

Кабинетът Донев реши какво оръжие да пратим на Украйна, но то се оказа държавна тайна

Изготвени са две приложения за " военно имущество ", които обаче са поверителни

Какво оръжие ще изпратим на Украйна се оказа държавна загадка. Това излиза наяве от р ешение на Министерския съвет (МС), взето през вчерашния ден. То е импортирано и в деловодството на Народното събрание (НС) и може да се откри на уеб страницата на Народното събрание.

Според т. 2 от решението Министерски съвет предлага на Народно събрание да одобри пък свое решение, с което Република България да даде на двустранна основа военно имущество според приложение №1, което е поверително.  Това, съгласно служебния кабинет с министър председател Гълъб Донев, следва да се случи въз основа на съглашение, което да бъде утвърдено от Народното събрание.

Министерски съвет предлага на Народно събрание да одобри и друго решение - Република България да даде военно имущество и в границите на Мисията на Европейския съюз за подкрепяне на Украйна според п риложение №2, което също е поверително.

По непотвърдена информация на „ Флагман “ държавното управление не планува изпращане на военни самолети, а по-скоро на леко въоръжение (автомати).

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР