Изглежда Tesla се е справила с проблемите по веригата за

...
Изглежда Tesla се е справила с проблемите по веригата за
Коментари Харесай

Tesla отчете рекордни печалби

Изглежда Tesla се е справила с проблемите по веригата за доставки, в случай че съдим по регистрираните облаги на компанията за последното тримесечие. Производителят на електрически автомобили регистрира 2,9 милиарда $ облаги, което е с 903 милиона $ повече спрямо година по-рано и много над плануваните от анализаторите 2,6 милиарда $. Отчетените доходи са 17,7 милиарда $, с 65% повече, по отношение на година по-рано, съобщи CNN. Годишните облаги стигат до 7,6 милиарда $, а приходите до 53,8 милиарда $.

Разочароваща вест за вложителите обаче е това, че Tesla още веднъж отсрочва проектите за нови транспортни средства поради проблеми с веригата за доставки, пред които е изправена компанията. " Няма да има дебют на нови модели тази година. Няма да има смисъл. Все още сме лимитирани от позиция на части ", сподели Мъск и добави, че евентуално компанията ще показа нови модели следващата година.

Според създателя на Tesla компанията се оправя с " доста провокации във веригата на доставки ". По думите му дефицитът на чипове, въпреки не по този начин изострен, както през предходната година, към момента е проблем.

Проблемите с доставките на части, изключително полупроводници, са проблем за цялата автомобилна промишленост от година насам. Tesla някак съумя да усили производството и продажбите си на фона на този дефицит. В същото време някои автомобилни компании бяха принудени краткотрайно да затворят своите заводи и да лимитират производството.

За разлика от тях, Tesla съумя да отговори на възходящия вкус за електрически транспортни средства измежду купувачите на коли. Глобалните продажби на електрически автомобили са се нараснали и стигат до 4,5 милиона предходната година от 2,1 милиона през 2020 година, съгласно компанията за автомобилни проучвания LMC. Продажбите на Telsa за 2021 година доближиха 936 000. През 2020 година продажбите възлизаха на 500 000 автомобила.

Tesla чака да усили производството в съществуващите си заводи в Калифорния и Шанхай, както и в новите заводи в Тексас и в Берлин.

Изглежда търсенето за колите на Tesla е налице, което допуска, че компанията може да усили предлагането.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР