Изглежда една от най-големите трансферни саги на лятото е на

...
Изглежда една от най-големите трансферни саги на лятото е на
Коментари Харесай

Сагата приключи: Френки де Йонг остава в Барселона

Изглежда една от най-големите трансферни саги на лятото е на път да завърши. Очаква се полузащитникът на Барселона – Френки де Йонг, да остане в клуба и след последния ден от трансферния прозорец, твърди журналистът на „ CBS Sports “ – Бен Джейкъбс. Според него, такова е желанието на нидерландеца и то е на път да се сбъдне.

Де Йонг беше свързван с изхода от „ Камп Ноу “ за дълго време, като сериозен интерес към нег имаше от страна на три клуба от Висшата лита. Най-силно го искаше Манчестър Юнайтед, който даже се беше договорил с „ каталунците “ за сумата по прехвърлянето, само че самият състезател отхвърли, защото желаеше да остане в Барса и да играе в Шампионска лига. Сега Джейкъбс оповестява, че „ алените дяволи “ са се отказали изцяло от нидерландеца.

Отборът на Челси също беше измежду претендентите за Де Йонг, само че не имал съвсем никакъв прогрес от много време. Ливърпул, който има проблеми с редица контузени играчи в халфовата линия, се оглежда за други варианти и няма да праща оферта за нидерландския национал.

По-рано се появиха информации, че от Барселона са сложили ултиматум на Де Йонг да понижи заплатата си или да напусне поради невъзможността на „ каталунците “ да записват новите си попълнения. В последна сметка нидерландецът обаче е подготвен на сериозна жертва, с цел да продължи да играе на „ Камп Ноу “. Твърди се също по този начин, че клубът му дължи близо 20 милиона евро в отсрочени заплати, а халфът е подготвен да опрости огромна част от тях, в допълнение към понижението на актуалното си заплащане.

Frenkie de Jong is expected to get his wish and stay at Barcelona. As previously reported, Manchester United have all but given up. No significant new offensive to sign him has taken place. Chelsea haven't made any further progress either. Liverpool looking elsewhere.
— Ben Jacobs (@JacobsBen)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР