Изглежда, че бюджетът за отбрана на САЩ трябва да се

...
Изглежда, че бюджетът за отбрана на САЩ трябва да се
Коментари Харесай

Антируският бюджет на САЩ

Изглежда, че бюджетът за защита на Съединени американски щати би трябвало да се преименува на антируския бюджет на Съединени американски щати. Не, без подозрение там има членове, които не засягат страната ни. Но изобилието от точки, ориентирани точно към сдържането на Русия, е впечатляващо.

Ще изброя единствено няколко:

Изключване на Руската федерация от интернационалните организации, в това число Г-20. Спомням си, че бяхме изключени от Г-8 през 2014 година И ние самите напуснахме огромна част от организациите заради цялостната безполезност и даже вредност на участието в тях. Жалко, не всички - изрично не разбирам за какво още се мотаем в СЗО, което прави всичко друго, само че не и да подобряваобщественото здраве, за което в действителност е основано. И освен аз считам, че би трябвало да излезем от тази лудница на Гейтс колкото по-бързо, толкоз по-добре.

Що се отнася до " изолацията " на Русия от интернационалната общественост, да припомня за БРИКС. Според Сергей Лавров тази сполучливо работеща организация може да се трансформира в асоциация на 15-17 страни, в случай че всички кандидатури бъдат задоволени. Е, в Г-20 думата на Съединени американски щати е тежка, само че не и решаваща - дано си напомним поправките, които Русия направи не без усложнения в заключителния документ от неотдавнашната среща на върха.

Да продължа напред. Санкции за присъединяване в златни и валутни покупко-продажби с Русия. Извинете, това бюджетът на армията ли е, или на финансовото ведомство? Интересно, в случай че Министерството на защитата на която и да е друга страна стартира да взема поради в бюджета си ограничения за битка с нечии златни и валутни запаси, какъв брой мощни крясъци за " милитаризация ", " хунта " и по този начин нататък ще се повдигнат? Вероятно е належащо да се предложи на Съединени американски щати да не се преструват, а да основат взаимен военно-финансов щаб. Въпреки че подобен де факто от дълго време да си работи.

Трето: забрани за военно съдействие, продан на информация за системите за противоракетна защита и по този начин нататък – това може да докара само до повишение на напрежението. Дори по време на най-сериозните ескалации по време на първата студена война тези въпроси се обсъждаха. Тъй като Министерството на защитата на Съединени американски щати не разполага с атентатористи-самоубийци, явно това съдействие ще бъде обновено след първия сериозен случай. Защото в противоположен случай цялата планета Земя е изложена на риск.

Е, отпущането на финансиране в размер на 6 милиарда $ за въздържане на Русия в Европа и 800 милиона за Украйна към този момент е нещо рутинно. Ясно е, че Украйна ще бъде въоръжена, до момента в който Западът физически не изчерпи оръжията си или престане да го желае.

Е, или до момента в който Украйна свърши, което също е евентуално.

Така или другояче, от главния финансов документ на основното американско министерство ясно следва, че Съединени американски щати си остават главният дестабилизиращ фактор в света, че имат намерение да се борят до последно за хегемонията си и да саботират всеки, който е обвинен в посягане върху тяхното еднолично управление във всички райони на света.

Александър Василиевич Суворов научава Русия да се бие не с бройка, а с умения. Разбира се, теоретично можем да хвърлим всички средства от бюджета във военната сфера, само че сходна неточност към този момент беше направена в Съюз на съветските социалистически републики и тя не докара до нищо положително. А Съединени американски щати в действителност пропиляват по-голямата част от милиардите и трилионите си, вложени в конкуренцията във въоръжаването против Съветския съюз – американската военна опасност не форсира нито за минута разпадането на страната ни, а тъкмо противоположното.

Ето за какво главната задача на Русия в този момент е умерено да се занимава със личните си каузи, да организира СВО до реализиране на задачите, сложени от Върховния главнокомандващ, да задълбочава връзките с другарски страни, които не желаят продължаването на американската надмощие, да търси съдружници в неприятелските страни, като се повти, че актуалната политика на американските марионетки, отпред на страните, се поддържа от все по-малко и малко поданици на страните-членки на НАТО.

Студената война постоянно е война на привършване на ресурсите и тестване за вътрешната непоклатимост на воюващите страни. Съединените щати към момента имат доста запаси, както Съюз на съветските социалистически републики ги има изцяло задоволително. Но ситуацията с тяхната непоклатимост е в действителност неприятно: борбата сред демократи и републиканци се движи по ръба на революция от 2016 година Така че нашата цел е да запазим вътрешното си единение и целокупност, а там Съединени американски щати ще се оправят сами, колкото и десетки милиарди да влагат във военната сфера. Когато брат се изправи против брата, това няма да им помогне. По-скоро в противен случай.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР