Изет Петелов, който преди малко повече от година блъсна пешеходец

...
Изет Петелов, който преди малко повече от година блъсна пешеходец
Коментари Харесай

Шофьорът, блъснал пешеходец в Пловдив и избягал, дойде в съда без адвокат. Делото пропадна

Изет Петелов, който доскоро повече от година блъсна пешеходец и избяга, пристигна в съда, само че без бранител. Адвокат Тодор Петерлински е пуснал молба до магистратите, че дамата му е във влошено здравословно положение и се постанова да се грижи за нея. Той е описал, че ще показа доказателства на идващото съвещание по делото, след привършване на лекуването.
Прочетете още
По тази причина разпоредителното съвещание против водача пропадна и ход на делото ще бъде даден на 29 май. На него би трябвало да стане ясно по какъв начин ще протече процеса против 34-годишния Изет.

Той е предаден на съд за това, че на 28 януари 2023 година при ръководене на моторно транспортно средство - товарен автомобил, марка “Рено “, е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 59-годишния Киро Атанасов, като водачът е избягал от местопроизшествието.

Същия ден, към 8:00 сутринта Петелов дошъл в Пловдив и управлявал товарен автомобил. Отишъл до квартал „ Столипиново “, с цел да достави чували с картофи по поръчка, след което се отправил към намиращата се наоколо ул. “Шумен “. Там присъединил задна скорост, с цел да реалокира автомобила, макар че нямал видимост, нито пък бил подсигурил човек, който да следи пътя и да му алармира за зародила заплаха. По същото време пешеходецът  се придвижвал зад камиона, който го блъснал със задната си част и го затиснал. Пострадалият е бил откаран в болница, където е умрял от пострадванията си.

На мястото се събрали хора. Те сложили контейнери на пътя, с цел да попречат на водача да напусне местопроизшествието, само че той минал сред тях и се отправил в посока към  София. Няколко часа по-късно е бил арестуван от полицейски чиновници край Гоце Делчев.

Към момента Изет е с взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 3000 лв.. Наложена му е и възбрана от Окръжна прокуратура-Пловдив за овакантяване рамките на Република България, а свидетелството му за ръководство на автомобил е краткотрайно отнето.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР