Издирват се престъпници, които са отмъкнали редки скъпоценни камъни на

...
Издирват се престъпници, които са отмъкнали редки скъпоценни камъни на
Коментари Харесай

Да изчезнеш за 27 минути: грабеж на скъпоценни камъни за 100 млн.

Издирват се нарушители, които са отмъкнали редки скъпоценни камъни на стойност 100 млн. $ при дръзновен 27-минутен грабеж, разгласен за един от най-големите кражби на бижута в историята.

Полицията счита, че тайфа крадци е проследила микробус, претрупан с товари от ревю за бижута в Северна Калифорния до спирка за камиони в региона на Лос Анджелис, преди да нахлуе в транспортното средство в ранните часове.

Нашата карта демонстрира по какъв начин крадците са атакували бронираното транспортно средство на Brink " s към 2 часа сутринта на 11 юли на спирка за камиони Flying J на междущатска автомагистрала 5 покрай Грейпвайн - лишило им е единствено 27 минути, с цел да се измъкнат с колосалния си товар.

Президентът на Международното ревю за скъпоценни камъни и бижута Арнолд Дюк съобщи, че микробусът е бил претрупан със 70-100-килограмови контейнери за предпазване на скъпоценни камъни и бижута. Според изчисленията бандата се е измъкнала с до 30 чанти, съдържащи незнаен брой самостоятелни бижута, оставяйки редица бижутери в смут, защото това е унищожило " целия им занаят ".

„ Документираните загуби са за повече от 100 милиона $. Това е безусловно голямо закононарушение. Един от най-големите кражби на бижута в историята. Става дума за злато, диаманти, рубини, изумруди и доста първокласни часовници “, сподели Арнолд Дюк и добави:

" Имаше 15 изложители, всеки от които оферираше артикули на стойност от 5 до 10 милиона $. Това са дребни бижутери, чието цяло благосъстояние е вложено в този камион. Грабежът ги е унищожил финансово, а в някои случаи е засегнал и здравето им ".

Крадците са съумели да заобиколят неусетно заключващия механизъм на фургона на Brink " s и са натоварили скъпоценните камъни в контейнери за предпазване, преди да ги изнесат, настояват източници от правоохранителните органи.

Властите оповестиха за " Лос Анджелис Таймс ", че двама въоръжени охранители са оставили транспортното средство на спирката за камиони в ранните часове на 11 юли.

След това групата крадци проникнала в камиона, влезнала в ремаркето му и почнала да разтоварва контейнери с бижута, злато, диаманти, рубини, изумруди и първокласни дизайнерски часовници, в това число Rolex.

Техният грабеж се съпоставя с обира в Хатън Гардън в Лондон и с проникването в белгийския Антверпен, за което са били нужни месеци обмисляне.

Сержант Майкъл Милески от Бюрото за тежки закононарушения на окръг Лос Анджелис отхвърля да опише заключващия механизъм, само че признава, че " няма да е извънредно мъчно да се разбие ".

Разследващите считат, че в кражбата " би трябвало да са взели участие няколко крадци ", като 18 жертви са претърпели загуби, а сътрудник на ФБР и следователи от отдел " Тежки закононарушения " в този момент търсят улики. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР